Ali Erbaş ve Bilal Erdoğan, İsmailağa Cemaati'nin Ankara'daki etkinliğinde konuşacak

Ali Erbaş ve Bilal Erdoğan, İsmailağa Cemaati'nin Ankara'daki etkinliğinde konuşacak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 28 Nisan’da Ankara’da; Bilal Erdoğan ile birlikte Genç Türkiye Forumu etkinliğine konuşmacı olarak katılacak. “Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı” başlıklı Forum, İsmailağa Cemaati’ne mensup Ali Haydar Ustaosmanoğlu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenleniyor. Bugüne kadar 7 ilde düzenlenen forumun sabit konuğu Bilal Erdoğan oldu.

SİNAN TARTANOĞLU

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 28 Nisan’da Ankara’da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur - Sen) Genel Merkezi’nde; Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun 8'incisini düzenlediği Genç Türkiye Forumu’na katılacak. Başlığı “Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı” olan formun sabit konuğu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan. Forumun moderatörlüğünü Ragıp Yazıcılar üstlenecek. Yazıcılar, Genç Dergisi’nin yazı işleri müdürü.

“İsmailağa Camiası gençlik yapılanmasından…”

Forumu, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenliyor. Platformun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, kendisini; “İsmailağa Camiasının gençlik yapılanması olan Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı” olarak tanımlıyor.

Ali Haydar Ustaosmanoğlu’nun başkan yardımcısı görevini yürüttüğü belirtilen Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği, Ustaosmanloğu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun bir üyesi. Platforma üye dernekler arasında; TÜRGEV, TÜGVA, Milli Türk Talebe Birliği, Türkiye Teknoloji Takımı, Okçular Vakfı, Dünya Etnsopor Konfederasyonu, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Cihannüma, Beşir Derneği, Genç Ensar, İHH, Genç Önder, Hayrat Vakfı ve İlim Yayma Vakfı da var.

“Devletin ayaklar altına almak istediği dava…”

Ali Haydar Ustaosmanoğlu’nun, İsmailağa Cemaati’nin şeyhi Mahmut Ustaosmanloğu’nun cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabutu omzunda taşırken çekilmiş bir fotoğrafı, “Yıllar önce devletin ayaklar altına almak istediği bir davayı ilmek ilmek işleyerek öyle bir noktaya getirdi ki Sultanım. Son yolculuğu devletin omuzlarında oldu” notuyla paylaştı.

Ali Haydar Ustaosmanoğlu’nun başkan yardımcısı olduğu Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin yönetim kurulu başkanı Abdülhalik Ustaosmanoğlu. O da kendisini “Hoca Efendi” olarak tanıtıyor. Derneğin internet sitesinde, kendisi için “Mahmud Efendi Hazretlerimizin oğullarından Abdullah Ustaosmanoğlu hocamızın ikinci göz ağrısı” bilgisi yer alıyor.

Ali Erbaş ve Bilal Erdoğan’ın katılacağı 8. Genç Türkiye Forumu; daha önce Türkiye’nin yedi bölgesinde, yedi ilde düzenlendi. 18-30 yaş aralığındaki gençlerin katılacağı Ankara etkinliği ise final etkinliği olarak organize edildi. Foruma, her dileyen katılamıyor. Başvuru formu dolduran gençler içinden programa katılması onaylanan kişiler ile ayrıca iletişime geçiliyor.

Genç Türkiye Forumu’nun Antalya’da düzenlenen yedincisine Bilal Erdoğan ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılmıştı. Önceki tüm forumlarda Bilal Erdoğan, sabit konuşmacı oldu. Samsun’da düzenlenen dördüncü foruma YÖK Başkanı Erol Özvar katılmıştı. Ağustos 2022’de Nevşehir’de düzenlenen Forum’un konuğu ise Türk Kızılayı eski başkanı Kerem Kınık olmuştu.

Yerel seçim öncesinde çok tartışılan toplantıyı da aynı platform düzenledi

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile katıldığı etkinlik çok tartışılmış, tüm Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinin Murat Kurum’un kazanması için çalıştığı eleştirilerine neden olmuştu. O etkinlik de Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenmişti.

Özel Haber