Ali Erbaş’ı eleştiren üniversiteliye disiplin cezası

Ali Erbaş’ı eleştiren üniversiteliye disiplin cezası
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İTÜ’yü ziyaret etmesine karşı bildiri dağıtan öğrencilerden birine disiplin soruşturması açan İTÜ rektörlüğü, “Yüksek Öğretim kurumunda kişilerin şeref ve hasiyetini zedeleyici ifadeler bulunmak” gerekçesiyle kınama cezası verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 19 Ekim’de İstanbul Teknik Üniversitesi’ni (İTÜ) ziyaret etti. Erbaş, İTÜ’ye Diriliş ve Maneviyat Kulübü tarafından davet edildi.

Okuldan alınan ödenekle lokum dağıtıldı

Halk TV'den Onur Dalar'ın haberine göre ziyaretten önce öğrenci grupları Erbaş’ın okula davet edilmesini bildiri dağıtarak protesto etti. Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun bildirisinde Diriliş ve Medeniyet kulübünün rektörlükten aldığı ödenekle Erbaş’ın gelişini okulun içinde lokum dağıtarak duyurduğu bilgisi yer aldı.

Bildiride 'Cumhuriyetin kurucularına lanet okuyup kılıç sallayan' ifadesi kullanıldı

Öğrenciler bildiride Erbaş için “Ayasofya’nın açılışında cumhuriyetin kurucularına lanet okuyup kılıç sallayan ve karma eğitime düşman” ve “gerici” ifadelerini kullandı. Ayrıca bildiride rektörlüğün kültür ve sanat faaliyetlerini engellerken karma eğitime düşman olan Ali Erbaş’ı üniversiteye çağırmasının kabul edilemez olduğunu da belirttiler.

bildiri.png

'Şeref ve haysiyetini zedeleme' gerekçesi

İTÜ rektörlüğü bildiri dağıtan bir öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma sonucunda öğrenciye kınama cezası verildi. Kınama metninde gerekçenin “Yükseköğretim kurumlarında kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen eylemlerde bulunmak” olduğu belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem