'Ali Kemal sokaklarda öldürüldü, Ermeni Soykırımı'na adalet getir'

'Ali Kemal sokaklarda öldürüldü, Ermeni Soykırımı'na adalet getir'
Ermeni Soykırımı'nın 107'nci yıl dönümünde, New York Times gazetesine İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a çağrı yapan tam sayfa bir ilan verildi. İlanda Johnson'ın büyük dedesi Ali Kemal'in fotoğrafına yer verildi; İngiltere Başbakanı'na "Ermeni Soykırımı'na adalet getir" diye seslenildi.

Dünyanın en çok satan gazetelerinden New York Times'ta bugün yer alan bir ilanda Britanya Başbakanı Boris Johnson'a "Ermeni Soykırımı'na adalet getirmesi" için çağrı yapıldı. T24'ün aktardığına göre, gazetenin 25 Nisan nüshasının beşinci sayfasında yer alan ilanda, Osmanlı İmparatorluğu'nun eski Maarif ve Dâhiliye Nazırı, Johnson'ın büyük dedesi Ali Kemal'in fotoğrafına yer verildi.

Fotoğrafın altında, "Bu büyük adam senin büyük deden. Bir Türk gazeteci ve siyasetçiydi. Ona Ermeni Soykırımı'nın sorumlularını cezalandırmaya çalıştığı için 'hain' denildi. En sonunda sokaklarda öldürüldü" ifadeleri yer aldı.

İlanın sol alt köşesinde "1.5 milyon öldürüldü. 24 Nisan 1915-1923" ifadeleri yer alırken sol altında büyük harflerle, "Ermeni Soykırımı'na adalet getir" yazıldı. Sayfanın altında, ilanı Ermeni iş insanı Raffy Manoukyan'ın verdiği görülüyor.

boris-johnson-ilan.jpg

Dünya