Ali Koç'tan, Trabzonspor'a tebrik, Erden Timur'a yanıt

Ali Koç'tan, Trabzonspor'a tebrik, Erden Timur'a yanıt
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalar yaptı. Ali Koç, Trabzonspor'u galibiyeti nedeniyle tebrik ederken, Erden Timur'un hafta içindeki sözlerine karşılık verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulübün Yüksek Divan Kurulu toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Ali Koç'un açıklamalarından satır başları şunlardı:

"Hocamız İsmail Kartal'ın PFDK'ya sevk edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Onun arkasında o kadar çok bilgiler, belgeler var ki artık yeter dedik. Biz bunu değiştirmek için görev süremizin kalan bölümünde bu iş için şampiyonluk kadar mücadele edeceğimizi belirtmiştir. Devlete, TFF'ye, her yere çağrı yapıyoruz; kimse kılını kıpırdatmıyor. Fenerbahçe olarak bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız.

"Trabzonspor'u tebrik ederim, iyi değildik mazerete gerek yok"

Dünkü maç buranın havasını biraz bozdu. Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Biz iyi değildik, mazerete gerek yok. Sezon başında 11 hafta sonunda 30 puanınız olacak deseler herkes kabul ederdi.

Geçen sene de iyi gidiyorduk, bir Trabzonspor maçı sonrası işler kötüye gitmeye başladı. Sakın bu psikolojiye girmeyin. Bu sene işler bizim için olumlu anlamda çok daha farklı.

27 yıllık yardımcı hakem olan Kemal Yılmaz meslekten istifa etti. İstifa gerekçesi bizim işaret ettiğimiz konuları doğrular nitelikteydi. Fenerbahçe'ye karşı kurulan düzenin deşifresiydi. Bu mektup bile hakemlik müesesesini dibinden değiştirecek etkidedir.

resim-2023-11-05-183553193.png

'Türk futbolunun Susurluk'u'

Son 6 günde yaşananlar başka bir ülkede yaşansa yer yerinden oynardı. Futbolun dinamikleri değişirdi. Bakalım bizim ülkemizde neler olacak? Her zamanki gibi görmezden gelip normalleştirilecek mi? Ya da bu yaşananlar Türk futbolunun Susurluk'u olacak mı?

Sayın Erman Toroğlu 'VAR kayıtları Cüneyt Çakır'da, bunu araştırın' demiş. Biz sonra inceledik. Söz konusu 2020/21 sezonu VAR kayıtlarının Tarık Ongun tarafından Cüneyt Çakır'a verildiğini öğrendik. Doğru mu öğrendik, yanlış mı öğrendik? Başvurduk, soruşturun ama yine bir hareket yok.

'Bu isimleri kafanıza kazıyın'

Kadir Sağlam, Koray Gençerler, Alper Ulusoy... Bu isimleri kafanıza kazıyın. Bunlardan kurtulmadan bu Futbol kurtulmaz.

Ali Koç olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde bana gönderilen bir görüntü yok. 'Bunu incelemeniz lazım, ne bekliyorsunuz?' dedim. İki soru sorulmuş. Cumartesi yolluyorlar, üç gün içinde cevap verin diyorlar. '1- Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan maçın VAR kayıtları size gönderildi mi? 2- Söylemek istediğiniz başka bir husus var mı?' Olay bu. Senin fiziken çağırıp benim ifademi alman lazım. Benim, ilgili herkesin. Bu iddialarda bulunan kişi gerçekleri o kadar saptırabiliyor ki... Böyle yazıyla, iki tane ucuz soruyla soruşturulacak konular değil. Türk futbolunun selameti için sonuna kadar soruşturulması gereken konular bunlar.

Ne hikmetse bu Rize'de -Rizespor'a da Allah sabır versin- garip şeyler oluyor ve hep birinin lehine oluyor. İstatistiksel olarak burada bir dağılım olur, tek taraflı oluyor.

Rakibimiz birçok maçını tek farkla kazanmıştır. Hakem kararlarında skoru etkileyecek olanlara odaklanıyoruz ama sadece kritik hatalar değil, maçın akışını etkileyen düdükler skoru etkileyen unsurlardır. Şampiyonluk yarışını doğrudan etkilemektedir.

Hakan Ceylan...

Şimdi gelelim Hakan Ceylan-Leyla Ceylan konusuna... Bu boşanma davasında Türk futbolunu ilgilendiren iddialar vardır. Buna da herhalde boşanma davası, beni ilgilendirmez diye açıklama yapacaklar. Bu boşanma davasının içindeki, araştırılması istenen konular sonuna kadar araştırılmalı. Benim ciddi bilgi sahibi olduğum konularla neredeyse birebir bilgiler vermesi de ciddi unsur.

Biz bu 'İzmirli Hakem Grubu' olayını UEFA'ya, IFAB'a şikayet edeceğiz. Konu şudur; Ege bölgesindeki arkadaşlar UEFA'dan maç alıyorlar ve sağlık raporunu yollamadık, geciktik diyorlar. Geriye dönük rapor alıyorlar. Evrak bürokrasisini yerine getiremiyorlar. Mağdur olmamak için de eski tarihli rapor alıyorlar. Sahte rapor alan adamdan nasıl adil maç yönetmesini bekleyeceğiz? Dişlerini fırçalarken aynaya baktığında utanmıyor musun?

'Karakteri zayıf, omurgasız'

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun karakteri zayıf, omurgasız. Bu bir gerçek, yorum değil, bu bilgi. Bu arkadaş mevki, makam seviyor. Onun için verilen her görevi yerine getirir. O da Ege Bölgesi'nden, Denizlili. Kim bunun başı kardeşim. Tolga Özkalfa ortaya çıkıyor.

Kemal Yılmaz'ın açıklamaları, Türk futbolunda bir milat olmalı. Fenerbahçe lehine karar verdiğim için cezalandırılıyorum ve mesleği bırakıyorum diyor adam. Ey Fenerbahçe camiası, ayaklanın! Sosyal medyadaki genç arkadaşlar, bir kötü maç sonrasında yemediğimiz hakaret kalmıyor. Bakın neler dönüyor.

'Serdar Tatlı istifa etmeden bir mektup bırakıyor...'

Bu bir maçta daha yaşanmış biz fark etmemişiz. Serkan Olguncan, yine yardımcı hakem. Fenerbahçe-Gaziantep maçı, sezonun ilk maçı yanılmıyorsam. Hakemi ikaz ederek Abdulkadir Bitigen'e penaltı verdiriyor, karar VAR'dan dönüyor. Yorumcular, net penaltı ve bu pozisyona VAR karışamaz diyor. Serkan Olguncan, haftalarca maç almıyor. 13 Ağustos-25 Eylül arası maç almıyor. VAR'da kim var? Malum karakterler. Serkan Tokat, Alper Ulusoy aralıksız şekilde maç almaya devam ediyor. Sayın Büyükekşi, doğru mu söylüyorum, yanlış mı? Ne dersin bilmiyorum, bunu ve altındaki nedeni soruyorum.

Eski MHK Başkanı Serdar Tatlı istifa etmeden bir mektup bırakıyor. Kimse bunu merak etmiyor. 3 tane hakem var, bu hakemlere kesinlikle maç verilmemelidir diyor. Bende var bu isimler ama şu anda telaffuz etmeyeceğim. Bilgi güçtür. Sayın Büyükekşi, bu mektubu gördünüz mü? Bu hakemler hala yoğun maç alıyor. Benim bu anlattıklarımdan sonra ülkenin ayağa kalkması lazım.

Bir özür borcum var. Sayın Ferhat Gündoğdu bir 8 Mart operasyonu yaptı. Bu operasyona en büyük tepki verenlerden biri bizdik. Galiba haklıymış demiştim, şimdi net haklı diyorum. Özür diliyorum. Sayın Çebi de zaman zaman dokunduruyor bize bu konuda kendince haklı.

'Hocamı kim PFDK'ya sevk etti?'

Hugh Dallas, sezon sonundaki seminerde Koray Gençerler'i ayağa kaldırıyor. Mert Hakan'ın Adana Demirspor karşısındaki golünün iptal edilmesini skandal hata olarak değerlendiriyor. 'Ceza sahası içinde olsaydı buna penaltı verir miydin?' diyor, 'Hayır' cevabını alıyor. 'O zaman neden bunu iptal ettin?' diyor. Sonra bu basın bildirisinde çıkarılıyor. Oğuz Sarvan, 70 yaşını geçmiş, Allah uzun ömür versin. Titri olmadan akademide çalışıyor. Sayın Büyükekşi'ye soru, bu var mı?

Şöyle bir iddia var soruyorum; Rizespor-Galatasaray maçında gol öncesinde yapılan ve herkes tarafından faul olarak kabul edilen konu, ankete dahil edildi mi edilmedi mi? Bize göre dahil edilmedi. Cevap istiyoruz. Bu soruların cevabını istiyoruz. Çok medenice soruyorum Sayın Büyükekşi, belki siz de bilmiyorsunuz.

Soruyorum; hocamı kim PFDK'ya sevk etti? Kendi MHK başkanınıza ağır, bırakın bir kadına, insana edilmeyecek küfürleri on binlerce insan ettiği zaman sevk etmediniz. Sorunca bize saçma sapan cevaplar verdiniz. Yok efendim yeterince yüzde değilmiş. Bütün stadyum bağırıyor. Kendi MHK başkanınıza sahip çıkamıyorsunuz.

Benim hocamı sevk ediyorsunuz. Kim sevk etti? Danışman mı? TFF, danışmanlarla yönetiliyor. Danışman, TFF başkanına sorarak mı sevk etti? Kim sevk etti? Bunun cevabını vermek zorundasınız. Bu söylemler sevk edilecek söylemler değil. Kime, ne mesaj vermeye çalışıyorsunuz? Benim hocamı şu söylemlerden dolayı kim sevk etti veya diğerini kim sevk etmedi?

Bu iş böyle gitmez. Ulusoylarla, Ceylanlarla, Gençerlerle, Tokatlarla bu iş gitmez. Beni mahkemeye verin. Milyonların önünde yaptığınız işleri anlatıyorum.

'Bunlar öyle bir organizasyon ki'

Bir arkadaş var. Dürüstlüğün abidesi. Türkiye'de ondan dürüstü yok. Dedi ki elimizde belgeler var. E göster diyoruz. Yok, yok, yok! Yapamıyor, korkuyor. Belge diye bahsettiği iki konu var. Biri eski MHK Başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüleri yollaması. Bunlar öyle bir organizasyon ki... İçiniz rahat olsun. Başkanınıza, yönetiminize dolaylı, direkt, endirekt hiçbir şey gelmedi bize. Mahkemeye gidiyorum. İtibar saldırısı var.

Bu adama diyorlar ki 'Çık bir şeyler yayınla, çık belge yayınla' diyorlar. Biri Lale Orta'nın bana yolladığı videolar, saat veriyor, girdi, çıktı diyor, 12 hakem diye bir şeyden bahsediyor. 12 hakem, 12 hakem, 12 hakem diyor. Kim bu 12 hakem? Belki aldatmışlar bunu, hemen inanmış.

Bana çamur atan arkadaş, bir de Beşiktaş ile ilgili bir şey söylüyor. Otelde kahvaltı, o, bu diyor. Çamur atıyor. Zehri veriyor. Gülüyor, ediyoruz da bu çok ciddi. Yolladık, tek tek sorduk diyor. Sonra çok şükür akıllı bir adam çıkıyor oradan 'Ne cevap geldi' diyor. Diyor ki 'Gönderildi mi, gönderilmedi mi bilmiyorum' diyor. Hasbelkader geçen gün denk geldik. 'Gönderdin mi?' dedim. 'Ee üü' yaptı. Doğruyu söylemiyor. Bu mertebede bir insan 'Aaa uuu' yapıyor. Olmaz, Olmaz! Yahu biz neyle mücadele ediyoruz. Bak seni Selahattin Baki'ye vereyim, bak ne yapar. Bana çıkmayacaksın. Selahattin sen de bir daha öyle saygısızca alzheimer falan deme lütfen. Söylediği yalana inananlara ne deniyordu? Onun da tıpta karşılığı var.

'Böyle Fenerbahçeliler olursa rakibe de gerek yok'

Selim Soydan benim Selim abimdir. Severim, sayarım, hayretler içindeyim. Böyle Fenerbahçeliler olursa rakibe de gerek yok. Ben iki üç satırını okuyabildim sonrasını içim almadı. 39 kongre üyemiz disiplin kurulu için başvurdu. Selim Soydan gibi birinin kulüpsüz kalması kötü olur. Bu konunun ne olacağına Fenerbahçe Disiplin Kurulu karar verir.

Benim duruşumu biliyorsunuz. Ben Büyükekşi gelmeden karşıydım. Neden karşı olduğumu da hem kendisine hem de herkesin içinde söyledim. Bunun gibi (Erden Timur'un ekrandaki görüntüsünü işaret ederek) atıp tutmadım.

Eski bir MHK Kurulu Üyesinin bir iddiası var. O da çıkacak yakında. Tuttuğu takımın galibiyeti sonrasında başkalarının önünde maçın hakemlerini övdüğü ve bunun sık sık tekrar ettiği söyleniyor. Bu doğru mu Sayın Başkan? Şampiyonluk kutlamasındaki halinizi unutamayacağız. Diğer bütün turnuvalarda kupayı verip gidiyorlar. Sizin gibi tepinmiyorlar.

Temiz futbol için sesini yükseltenlere ceza mı vereceksiniz, bir şey olmamış gibi mi davranacaksınız yoksa dibine mi ineceksiniz? Artık sizi de niyet olarak sorgulamak zorundayız.

Saf belirleyeceksiniz. Temiz futbol mu? Tiyatronun devamı mı?" (Kısa Dalga)

Spor