Ali Mahir Başarır: İnsanların midesini bulandıran açıklamalar

Ali Mahir Başarır: İnsanların midesini bulandıran açıklamalar
MHP'li kurmaylarının partilerine dönük açıklamalarını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "İki gündür dün Devlet Bahçeli bugün Semih Yalçın siyasi nezaketi bırakıyorum, insanların midesini bulandıran açıklamalarda bulunuyor. Devlet Bahçeli ve Semih Yalçın gibi siyasetçiler televizyona çıktığında artı 18'i mutlaka koyun. Çocuklarımız izlemesin" diye konuştu.

Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bütçe görüşmelerinin son gününde genel kurulda CHP'nin konuşmasını dinlememesine tepki gösteren Başarır, "Bütçeyi savunan kişi HÜDA PAR'ın genel başkanıydı. Bu bütçeyi savunacak başka birisi yok muydu? Hizbullah'ı terör örgütü olarak kabul etmeyen partinin genel başkanı, Türkiye'de federal yapı ve güneydoğunun bölünmesinin tartışılabileceğini söyleyen bir partinin genel başkanı orada konuşurken utanmadınız mı Sayın Devlet Bahçeli? Düne kadar AK Parti'ye ip atan Devlet Bahçeli ve Semih Yalçın arkadaşları bugün HÜDAPAR ve AK Partiyle ip atlıyor. 'Biz sokağa çıkmayacakmışız'. Biz sokaktayız Sayın Devlet Bahçeli. Sokağa çıkmayacak biri varsa HÜDA PAR'ın genel başkanı bu ülkenin bölünebileceğini, tartışılabileceğini söylerken orada oturan sizsiniz. Semih Yalçın hangi kafa ile söyledi bilmiyorum ama hiç kimse bizi tehdit edemez. Bir milim eğilmeyiz, bir milim geriye gitmeyiz. Lütfen herkes kendine gelsin. Şehitlerin tabutlarından ellerini çeksin. Şehit cenazesi gelmemesi için mücadele etsin" dedi.

Soruları cevapladı

Başarır, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında "Cumhuriyeti biz kurduk diye gezenler uslu uslu oturuyor. Belediye seçimleri öncesinde DEM Partililere şirin görünmek için susanlar var" sözlerini değerlendirmesi sorulan Başarır, "Aramızda bir söylem çatışması yok. Gara saldırısında 16 evladımız şehit olmuştu yine Meclis'te bir bildiri yayınlanmıştı. O zaman Sayın Akşener aynen bizim gerekçelerimizi ortaya koyarak bu bildiriye imza atmamıştı. O gün nasıl ki Meral Hanım'ın vatanseverliğinden, milliyetçiliğinden, şehitlere karşı duruşundan hiçbir şey eksilmemişse bizim de aynı şekilde eksilmez. O gün niye imza atmadıysa biz de bugün bu yüzden imza atmadık. Doğru duruş budur. Bir bildiri var daha ileri bir bildiri var. Değerli Genel Başkanın bunu okumasını ve Gara saldırısından sonraki duruşlarını gözden geçirmesini dilerim" karşılığını verdi.

Başarır, "PKK terör örgütüyle yaşanan bu olaylarla ilgili tepkimizi ortaya koyduk. Ne DEM ne İYİ Parti'ye şirin gözükmek gibi bir çabamız olamaz. Bizim duruşumuz, ilkemiz belli. Bundan sonra CHP'den hiç kimse yapılan saldırı ve haksızlıklara karşı sessiz kalmasını beklemesin. Çok da ileri gideriz. Bunu AK Parti ve MHP grubuna söylüyorum. İYİ Parti de hanımefendi de bizim özellikle bildirimizi, söylemlerimizi değerlendirirse bence yanlış düşündüğünü görecektir" diye devam etti. (Kısa Dalga)

Gündem