Ali Yerlikaya'ya kayyım belediyelere atanan 'özel kalem müdürleri' sorusu: Atandıktan 10 gün sonra Trabzon'a dönen isim...

Ali Yerlikaya'ya kayyım belediyelere atanan 'özel kalem müdürleri' sorusu: Atandıktan 10 gün sonra Trabzon'a dönen isim...
YSP Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'ya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne özel kalem müdürü atandıktan 10 gün sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne geçen ismi hatırlatarak "19 Ağustos 2019’dan bugüne özel kalem müdürü olarak kaç memur atanmıştır? Atanan bu memurların kaçı Diyarbakır dışında görevine devam etmektedir?" sorularını yöneltti.

YSP Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Soru önergesinde "19 Ağustos 2019’dan bugüne kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelmektedir.

Son olarak yerelde yayın yapan Amidahaber, kayyımın Trabzon’da yaşayan Elif Sekman’ı DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atadığını haberleştirmiştir.

Elif Sekman’ın özel kalem müdürlüğüne atanarak kadro aldığı ve Diyarbakır’da sadece 10 gün kaldıktan sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği bildirilmiştir.

DİSKİ’de benzer yöntemlerle son 3 yılda 10’dan fazla kişinin kadro aldığı iddia edilmektedir.

AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni olan Sibel Çelik’in de 2022’de DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atandıktan sonra Antalya’ya gittiği haberde yer alan bilgiler arasındadır" denildi.

Yerlikaya'ya şu sorular yöneltildi:

• Seçilmişlere yönelik siyasi darbe niteliği taşıyan ve selefiniz döneminde yaygınlaşan kayyım uygulaması ne zaman son bulacaktır?

• Usulsüz işe alımlar ve ihaleler ile gündeme gelen kayyım belediyelerini denetleyecek misiniz?

• Diyarbakır Büyükşehir Belediye’sine 19 Ağustos 2019’dan bugüne özel kalem müdürü olarak kaç memur atanmıştır? Atanan bu memurların kaçı Diyarbakır dışında görevine devam etmektedir? Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladıktan sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne geçiş yapan kaç memur bulunmaktadır?

• İşe alımda usulsüzlük yaptığı belirlenen Diyarbakır Valisi ve kayyımı Ali İhsan Su hakkında soruşturma başlatacak mısınız? (Kısa Dalga)

Politika