Aliyev: Zengezur Koridoru açılmazsa Ermenistan'la sınırları açılmayacak

Aliyev: Zengezur Koridoru açılmazsa Ermenistan'la sınırları açılmayacak
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengezur Koridoru'nun açılmaması durumunda Ermenistan'la sınırları açmayacaklarını açıkladı.

Aliyev, yerel televizyon kanallarına değerlendirmelerde bulundu. Fransa'nın Azerbaycan karşıtı tutumuna değinen Aliyev, 90'lı yıllarda bu ülkeyle iyi ilişkilere sahip olduklarını fakat 2. Karabağ Savaşı döneminde durumun değiştiğini belirtti.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kendisini defalarca aradığını dile getirerek, "Fakat hiçbir şey başaramadılar ve savaşı Macron ya da başka biri değil, Putin durdurdu." dedi

Aliyev, Azerbaycan'ın batı illerini Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne bağlayacak Zengezur Koridoru'na ilişkin, "En uygun seçenek Mehri (Ermenistan'da bulunan) bölgesinden geçecek güzergahtır. Hem demir yolu hem de kara yolu oradan geçmelidir. 'Azerbaycan'dan Azerbaycan'a insanların ve yüklerin hiçbir kontrole tabi tutulmadan geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde Ermenistan sonsuza kadar çıkmazda kalacak. Ve bahsettiğim güzergah açılmadığı takdirde Ermenistan'la sınırımızı açmayacağız" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya