'Allah’ın gazabı böyle olur sözünü Özlem Zengin söyledi' iddiası

'Allah’ın gazabı böyle olur sözünü Özlem Zengin söyledi' iddiası
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP’li milletvekillerinin Hasan Bitmez'in fenalaşmasının ardından “Allah’ın gazabı böyle olur” sözünü Zengin’in söylediğini iddia ettiğini aktardı.

12 Aralık'ta TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının sonunda bayılıp yere düşen ve hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın yazısında, Bitmez’in Meclis kürsüsünde iktidarın İsrail politikasını eleştirdiği konuşmasının ardından kalp krizi geçirerek yere düştüğü anda AKP sıralarından gelen “Allah’ın gazabı böyle olur!” ifadesinin CHP'li milletvekilleri tarafından AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in söylediği iddia ediliyor.

'Bitmez yığıldıktan sonra bağırmayı sürdürdüğü görülüyor'

Saymaz görüntülerde, Bitmez yere düşmeden önce Zengin’in ayağa kalkarak elini kolunu salladığı, Bitmez yığıldıktan sonra bağırmayı sürdürdüğü görüldüğüne dikkati çekerek, "Görüntülerde, Bitmez yere düşmeden önce Zengin’in ayağa kalkarak elini kolunu salladığı, Bitmez yığıldıktan sonra bağırmayı sürdürdüğü görülüyor" diye yazdı.

'İnandırıcılıktan uzak bir savunma yapıyor'

Saymaz, “Zengin, ‘Arka sıralardaki AK Partilileri’ bahane ederek inandırıcılıktan uzak bir savunma yapıyor. Zaten bir milletvekilinin ‘Allah’ın gazabı böyle olur’ demiş olması için Bitmez’in düştüğünü görmesi lazım. Haydi, arkadakiler görmedi, diyelim. En önde oturan ve ayakta olan Zengin de mi görmedi? O an... Ne söylüyordu? Yoksa ‘Allah’ın gazabı böyle olur!’ mu diyordu?” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin olarak daha önce açıklama yapan Zengin “Bazı arkadaşlarımız arkada oldukları için ne olduğunu anlayamamış olabilir” demişti.

NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde konuşurken baygınlık geçirdi ve yere düştü. İlk müdahale Meclis'te yapıldı. Bilmez ambulans ile hastaneye götürüldü.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez İsrail'in saldırılarından bahsederken, iktidara tepki göstermişti. İktidar sıraları Bilmez'e tepki göstermişti. Bilmez bu sırada fenalaştı.

(Kısa Dalga)

Gündem