Almanya Başbakanı Scholz: AB'nin doğuya doğru büyümesi kazan-kazan olur

Almanya Başbakanı Scholz: AB'nin doğuya doğru büyümesi  kazan-kazan olur
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği'nin genişletilmesi çağrısını yineledi. Scholz, AB'nin genişlemesiyle küresel meselelerde ağırlığının da artacağını düşünüyor.

Berlin'de düzenlenen Avrupa Sosyalistleri Kongresi'nde konuşan Scholz, dış politikanın yanı sıra vergi politikası gibi diğer alanlardaki kararlarda da oybirliği ilkesinin kademeli olarak kaldırılmasını savundu.

Şansölye, "Bu konuda ikna etmemiz gereken çok kesim olduğunu biliyorum. Ancak şunu da açıkça söylüyorum: Eğer hedefimiz jeopolitik bir Avrupa'ysa çoğunluk kararları bir kazançtır, egemenlik kaybı değil." ifadesini kullandı.

Scholz, "27, 30, 36 devletli, 500 milyondan fazla özgür ve eşit vatandaşı olan bir AB, dünyada ağırlığını daha da güçlü bir şekilde hissettirebilir. AB'nin genişlemesi konusunda kararlıyım. AB'nin doğuya doğru büyümeye devam etmesi hepimiz için bir kazan-kazan olacaktır" dedi.

AB'nin halihazırda 27 üyesi bulunuyor ve halihazırda Birlik içerisinde kararların çoğu, oybirliğiyle alınabiliyor. (Kaynak: euronows.com)

Dünya