Almanya Başbakanı Scholz'un göçmen korkusu: Sınırlarımızı korumalıyız

Almanya Başbakanı Scholz'un göçmen korkusu: Sınırlarımızı korumalıyız
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, verdiği bir röportajda ülkesine ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısının çok yüksek olduğunu ve bunun önüne geçmeleri gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, medya kurumu RedaktionsNetzwerk Deutschland'a (RND) verdiği röportajda, Almanya'ya ulaşan düzensiz göçmenlerin yüzde 70'inden fazlasının başka bir AB ülkesi üzerinden gelmesine rağmen önceden bu ülkelerde kayıt altına alınmadığına işaret ederek, bunun böyle devam edemeyeceğini ifade etti.

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; Başbakan Scholz, "Almanya'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısı çok yüksek. Bu nedenle uzun süredir Avrupa'nın dış sınırlarının korunmasını destekliyoruz." ifadesini kullandı.

İltica başvuruları...

Avusturya ile ek sınır güvenliği önlemlerini sürdüreceklerini anlatan Scholz, İsviçre ve Çekya ile ortak sınır kontrolleri yapılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Scholz, iltica başvurusu reddedilen kişilerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğine dikkati çekerek, "Bunu sağlamamız lazım." dedi.

Polonya'daki vize usulsüzlüklerine dikkati çeken Scholz, Varşova hükümetinden vizelerin satılmamasını ve düzensiz göçmenlerin kontrol edilmeden Almanya'ya geçmesine onay vermemesini talep etti.

Scholz, bu sebeplerden dolayı Almanya'nın Polonya sınırında kontrollerin artırıldığını kaydetti. (Kısa Dalga)

Dünya