Almanya'da CDU liderinin "Sığınmacılar dişlerini yaptırırken, Almanlar randevu alamıyor" sözlerine 'popülizm' tepkisi

Almanya'da CDU liderinin "Sığınmacılar dişlerini yaptırırken, Almanlar randevu alamıyor" sözlerine 'popülizm' tepkisi
Hristiyan Demokrat Parti Başkanı Friedrich Merz'in "sığınmacılar dişlerini yaptırırken Almanların randevu alamadığını" sözleri sosyal demokratlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Almanya'da ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Partinin (CDU) lideri Friedrich Merz, dün "Welt-Talk" isimli programda sığınmacılarla ilgili olarak, "Sığınmacılar, doktorda, dişçide tedavi olup dişlerini yaptırırken, yandaki Alman vatandaşları ise randevu alamıyor." dedi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; 300 bin sığınmacının mülteci başvurusunun reddedilmesine rağmen bu kişilerin ülkeyi terk etmediğini, sığınmacıların para yardımı ve tam tıbbi bakım aldığını belirten Merz, "Halk bunu görüyor ve çıldırıyor." ifadesini kullandı.

Özellikle iktidar ortaklarından Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Yeşiller ve Sol Parti, Merz'i "popülizm" yapmakla eleştirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Popülizm, ülkedeki havayı daha da kızıştıracak." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser de "Bu, en zayıfların sırtına yüklenen acınası bir popülizmdir. Bu şekilde konuşan herkes insanları birbirine düşürüyor ve yalnızca AfD'yi güçlendiriyor." ifadesini kullandı.

Dünya