Almanya'da kiliseye saldırı: En az 7 ölü var

Almanya'da kiliseye saldırı: En az 7 ölü var
Alman polisi, Hamburg şehrindeki bir kiliseye yönelik silahlı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu bildirdi.

Hamburg polisinin aktardığına göre saldırı Gros Borstel semtindeki Deelböge Caddesinde gerçekleştirildi.

Yerel medya, saldırının Yehova Şahitleri’ne ait bir merkezi hedef aldığını aktardı.

Bild gazetesi saldırıda en az yedi kişinin öldüğünü, sekiz kişinin de yaralandığını kaydetti. Ancak ölen saldırganın bu kişiler arasında olup olmadığı henüz belli değil.

Polis, saldırganın öldüğünü düşünürken; saldırının arkasında yatan nedenin de henüz bilinmediğini söyledi.

Federal bir uyarı uygulaması olan NINAwarn’da saat 21.00 sularında bölgede yaşayanlara, “bir ya da birden fazla failin bir kilisede insanlara ateş açtığı” bildirimi gönderildi.

Çevrede yaşayan halka evlerinden çıkmama uyarısı yapıldı.

Bild'in haberine göre polis, üst katta bulunan yedinci cesedin fail olmasından şüpheleniyor.

Polis Sözcüsü, failin kaçtığına dair herhangi bir belirti olmadığını belirterek polisin herhangi bir ateş açmadığını bildirdi. Binada bubi tuzağı olmadığından emin olmak için bir polis imha ekibi geldiği belirtildi.

Polisin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, saldırının nedenine ilişkin "teyit edilmiş bir bilgi" bulunmuyor.

Bir polis sözcüsü birkaç sokağın kapatıldığını ve halkın bölgeden uzak durmaları için kısa mesajla uyarıldığını söyledi. Bölge sakinlerine kapalı alanlarda kalmaları ve şebekeye aşırı yük bindirmemek için telefonlarını sadece "çok acil durumlarda" kullanmaları söylendi.

Polis sözcüsü, "Şu ana kadar suçun nedeni hakkında güvenilir bir bilgi yok. Sizlerden yersiz varsayımlarda bulunmamanızı ve söylentileri yaymamanızı rica ediyoruz" dedi.

Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher ise "Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimi sunuyorum. Polis failleri ortaya çıkarmak ve olayın arka planını aydınlatmak için tüm hızıyla çalışıyor" dedi.

Almanya son yıllarda çok sayıda kitlesel silahlı saldırıyla sarsıldı.

Şubat 2020'de Almanya'nın orta kesimindeki Hanau kentinde aşırı sağcı bir kişi 10 kişiyi öldürmüş ve beş kişiyi de yaralamıştı.

2019 yılında ise bir neo-Nazi'nin Yahudi bayramı Yom Kippur'da Halle'deki bir sinagoga saldırmaya çalışmasının ardından iki kişi öldürülmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya