Almanya'da, Solingen saldırganı yakalandı

Almanya'da, Solingen saldırganı yakalandı
Solingen'de meydana gelen kundaklamada, biri bebek dört kişi hayatını kaybetmiş, 9'u ağır 21 kişi ise yaralanmıştı. Saldırgan yakalandı.

Almanya’nın Solingen kentinde 25 Mart'ta meydana gelen kundaklamada, biri bebek dört Bulgaristanlı hayatını kaybetmiş, 9'u ağır 21 kişi ise yaralanmıştı.

CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk saldırganın yakalandığını açıklarken, “Eski bir kiracı. 2022 yılında kirayı ödemediği için atıldığı ve bu nedenle yangını gerçekleştirdiği iddia edildi. Perde arkasında ırkçılık olabilir” ifadelerini kullandı. Hayatını kaybedenlerin aynı aileden oldukları açıklanırken, kimliklerinin İsmail Zhilov ,Kıymet ,Gizem ve Elis olduğu aktarılmıştı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Solingen kentindeki eski bir binanın birinci katında çıkan yangın kısa sürede ahşap tavanlara ve merdivenlere yayılmıştı.

6 saatlik müdahale sonunda söndürüldü, bir aile yok oldu

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 6 saat süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı ancak ekipler küle dönen binanın enkazında iki yetişkin ve bir çocuğun cansız bedenine ulaştı. Arama kurtarma köpekleri ile binada arama yapan ekipler öğleden sonra tavan arasında küçük bir bebeğin daha bulunduğunu açıkladılar.

Hayatını kaybedenlerin aynı aileden baba İsmail Zhilov anne Kıymet ile kızları Gizemve Elis olduğu aktarılmıştı.

Saldırgan yakalandı


Facia sonrası Alman polisinin yaptığı soruşturma sonucu yangını başlattığı değerlendirilen şüpheli yakalandı.

Saldırganın eski bir kiracı olduğu, 2022 yılında kirayı ödemediği için atıldığı ve bu nedenle yangını gerçekleştirdiği iddia edildi. (Kısa Dalga)

Dünya