Almanya'dan İsrail'e destek açıklaması: Kararlı bir şekilde yanındayız

Almanya'dan İsrail'e destek açıklaması: Kararlı bir şekilde yanındayız
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, İsrail ile Hamas arasında yaşananların ardından, ülkesindeki "İsrail nefretine" karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Bellevue Sarayı'nda düzenlenen liyakat nişanı töreninde açıklamalarda bulundu.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; İsrail-Filistin çatışmasına değinen Steinmeier, "Ülkemizdeki Yahudi yaşamını korumalı ve her türlü antisemitizm ve İsrail nefretine karşı güçlü ve kararlı durmalıyız" dedi.

'Saldırıların sokaklarda kutlanmasına yönelik girişimlere müsamaha gösteremeyiz'

Steinmeier, İsrail'e yönelik saldırıların Almanya sokaklarında kutlanmasını eleştirerek, "İsrail'e yönelik acımasız saldırıların sokaklarda kutlanmasına yönelik girişimlere müsamaha gösteremeyiz. Bu terörü alkışlayanlar sadece kurbanları aşağılamakla kalmıyor, aynı zamanda insanlık onurunu ve Anayasamızı da ayaklar altına alıyorlar. Bu tür davranışlar beni dehşete düşürüyor" diye konuştu.

Almanya'nın İsrail'e verdiği dayanışma sözüne vurgu yapan Steinmeier, "Bu zor zamanlarda Almanya, kararlı bir şekilde İsrail'in yanındadır. İsrail halkı ve Almanya'daki Yahudiler buna güvenebilir" sözlerini sarf etti. (Kısa Dalga)

Dünya