Alparslan Türkeş anmasında iki grup arasında kavga çıktı

Alparslan Türkeş anmasında iki grup arasında kavga çıktı
Alparslan Türkeş’in doğum günü sebebiyle Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği anma etkinliğine 50 kişilik grup saldırdı. İki grup arasında kavga çıktı.

Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile etkinliğe katılanlar arasında kavga çıktı. Tören salonunda yaşanan kavgaya eski Ülkü Ocakları başkanları da tepki gösterdi.

İYİ Parti Kurulu Kurucu üyelerinden olan M. Hakan Ünser Twitter hesabından saldırı anına ait video ile yaptığı paylaşımda "Ve polis işbirliği ile saldırı başladı" ifadesini kullandı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran ise, "Ey emniyet yetkilileri, Başbuğ’u anma toplantısında saldırıya uğrayan sizin şeref ve haysiyetinizdi? Devletin vatandaşın emniyetini sağlama vazifesi saldırıya uğradı orada.
Dün fetöcüler de böyle cüretkârdı, ibret alın!.." dedi.

Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri, Alparslan Yılmaz saldırı sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Bugün burada Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 104. doğum gününü anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Lakin toplantımıza bir siyasi partinin il başkanının önünü çektiği gençler suikast düzenlemiştir. Burada 70-80 yaşında büyük ağabeylerimiz aileleri ile birlikte saldırıya uğramışlardır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının failleri bellidir. Hükümeti ve İçişleri Bakanı'nı saldırının failleri ile ilgili işlem yapması için göreve çağırıyorum. Bu saldırının amacı niyeti nedir. Bunu yüksek sesle sormak istiyorum. Burada saldırılan insanların çoğu Mamak Cezaevi'nde zindanlarda yatmıştır. Burada Ülkü Ocakları Genel Başkanı saldırıya uğramıştır. Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekilliği yapmış ağabeylerimiz saldırıya uğramıştır. Bunu hangi hukukla hangi kılla hangi izanla açıklıyorsunuz. İçişleri Bakanı, buraya elini kolunu sallayarak gelen il başkanını neden durduramadın. Emniyet güçleri neredeydi? Amma velakin geldikleri gibi gittiler."

HEDEF GÖSTERİLDİ İDDİASI

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doğum günü anmasına yönelik saldırı girişiminin, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un neden olduğu öne sürüldü. Etkinlikten bir gün önce sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, anmada yer alacak konuşmaları hedef gösteren Baştuğ’un açıklamaları şu şekilde:

“Alparslan Türkeş Vakfı Başbuğumuzu Anma programı düzenleyecekmiş! Konuşmacılar:
Muhittin Çolak,Şevket Bülent Yahnici, Ali Uzunırmak. O Halde Soruyoruz?
Muhittin Çolak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i 5 bin dolara satmadın mı? Şimdi çıkıp hangi yüzle Başbuğumuzu anlatacaksın. Ş. Bülent Yahnici, Kayınbaban Dündar Taşer Bey ve Başbuğumuzun kabrine gidip de bir dua okudun mu? Şimdi çıkıp Başbuğumuza olmayan vefanı mı anlatacaksın. Ali Uzunırmak, Başbuğumuzun Ülkücülük MHP'de olur lafına rağmen davayı satıp İP' e gitmedin mi? Şimdi çıkıp da davayı, Başbuğumuzu nasıl sattığını mı anlatacaksın.

Bu program için CHP'li belediyelerden destek aldınız mı? Kurduğunuz vakfın sponsoru CHP'li Mansur Yavaş mı? Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların; partimize, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye ihanet edenlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir.”

Gündem