"Alper Gezeravcı'yı TCG Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar"

"Alper Gezeravcı'yı TCG Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar"
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Ege Üniversitesi'ndeki "Gençlik Bulıuşması"nda AKP'nin adayı Hamza Dağ ile fotoğraf vermesi tepkilere neden oldu.

Geçen ay Axiom-3 ekibiyle Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'ndeki gençlik buluşmasında AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte Türkiye milli uzay programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlatan Gezeravcı'nın seçimlere bir hafta kala AKP adayı Hamza Dağ ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la fotoğraf vermesi tepkilere neden oldu.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale de söz konusu fotoğrafa tepki gösterenlerden biri oldu. Özlale, “Alper Gezeravcı’yı kampanyanıza malzeme yapacaksanız, onu uzaya göndermek adına milletin vergilerinden kesilen 55 milyon doları da kampanya bütçenizden karşılamanız doğru olur” diye yazdı.

screenshot-2024-03-24-at-15-09-35.png

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından “Alper Gezeravcı’yı TCG Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar” eleştirisi getirdi.

Saymaz, “Bu gene iyi… Galata Kulesi’nden Üsküdar sahiline kadar ‘rabia’ yaptırıp dombra söyleterek, uçurabilirlerdi” ifadelerini kullandı.

screenshot-2024-03-24-at-15-11-19.png

(Kısa Dalga)

Politika