Altılı Masa bugün toplanıyor: Gündemde ortak aday var

Altılı Masa bugün toplanıyor: Gündemde ortak aday var
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantının gündeminde 'Ortak Hükümet Programı' ve 'ortak aday' konusu var.

Altılı Masa bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 11. kez bir araya gelecek. Partilerin kurmayları toplantının odak noktasının 30 Ocak’ta açıklanacak “Ortak Hükümet Programı” olacağını belirtirken, “ortak aday” konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Liderlerin bir isimden çok “belirleme usulüne ilişkin bir değerlendirme yapacağı” kaydediliyor.

Akşener, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili “26 Ocak’ta aday belirleme yolunu, yöntemini konuşmaya başlayacağız” demişti. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da “Adaylık da dahil bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, parti kurmayları, toplantıyla ilgili “Liderler ağırlıklı olarak ortak hükümet programını konuşacaktır. Göreve geldikten sonra neleri yapacağımızı açıklamış olacağız. Adayın, yapacağımız açıklamanın önüne geçmesini istemiyoruz” değerlendirmesini yapıyor.

Öte yandan 30 Ocak’ta ATO’da yapılacak “Ortak Hükümet Programı” tanıtım toplantısında 6 parti kurmaylarının programı madde madde açıklayacağı söylenirken, genel başkanların birlikte sahneye gelerek programı imzalayacağı belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Politika