Altılı masa ortak milletvekili adayları için de anket yaptırıyor iddiası

Altılı masa ortak milletvekili adayları için de anket yaptırıyor iddiası
Abdulkadir Selvi, 6'lı masanın anket çalışmasına ilişkin yazısında, "Bu anket ne için yapılıyor? İttifak kurulur, ortak liste ile girilirse o ilde ittifak içinde hangi parti ağırlıktaysa ya da hangi liderin ismi ön plana çıkıyorsa, ankete katılanlar kimin aday gösterilmesini istiyorsa onu belirlemek" dedi.

Altılı masanın seçim için yaptığı anket çalışmalarının, milletvekili adaylarının da belirlenmesini kapsadığı iddia edildi.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi yazısında, muhalefetin anket çalışmalarına ilişkin aldığı kulis bilgilerini yazdı. Buna göre, muhalefet cumhurbaşkanı adayını belirleyemedi ancak milletvekili listelerini hazırlamak için şehir şehir anket yaptırılıyor. Ankette vatandaşa 3 soru soruluyor. Selvi şunları yazdı:

"6’lı masadan illerde anket çalışmalarına başlandığı yönünde haberler alıyorum. Bu 6’lı masanın ortak anket yaptırması şeklinde olmayabilir. 6’lı masa içinde bazı partilerin çalışması olarak görünüyor. Cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve ittifak kararını alabilmek için partilerin anket yaptırması kadar normal bir şey yok.

ANKETTE NE SORULUYOR

Ankette üç soru sorulduğu ifade ediliyor.

1- Liderler.

2- Siyasi partiler.

3- O şehirde önde gelen isimler.

Yani milletvekili listesine konulduğunda oy getirebilecek kişiler.

Bu anket ne için yapılıyor?

İttifak kurulur, ortak liste ile girilirse o ilde ittifak içinde hangi parti ağırlıktaysa ya da hangi liderin ismi ön plana çıkıyorsa, ankete katılanlar kimin aday gösterilmesini istiyorsa onu belirlemek.

'SÜRPRİZ ABDULLAH GÜL DEĞİL'

6’lı masanın cumhurbaşkanı adaylığı konusu tartışılmaya devam ediyor. Sanıyorum adaylar ilan edilene kadar bu sürecek.

Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu bir tarif var. Cumhurbaşkanı adayının siyasetten gelme olması, devleti tanıyan birisi olması gibi. 6’lı masada nabız yokladığımda Kılıçdaroğlu seçeneği ciddiyetini korumakla birlikte, “Cumhurbaşkanı adayı siyasetin içinden de dışarıdan da olabilir. Siyasetin dışından olan aday siyasetle hiç ilgisi olmayan bir isim olmaz. Siyasetin hem içinde hem dışında yani şu anda aktif bir görevde olmasa da siyasetten gelme birisi olabilir” deniliyor. Tabii benim aklıma ilk olarak Abdullah Gül geldi. Ama “Abdullah Gül değil” yanıtını aldım.

Politika