Altılı masadaki uzlaşmanın ardından borsa yükselişe geçti

Altılı masadaki uzlaşmanın ardından borsa yükselişe geçti
BIST 100 endeksi, altılı masadaki krizin çözülmesiyle günü yüzde 3,8'lik yükselişle tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 8'in üzerinde prim yaptı.

Altılı Masa'da gün içerisinde hareketli saatler yaşanırken, Borsa da bu haber akışınından etkilendi

Borsa İstanbul 100 endeksinde, Altılı Masa'daki krizin çözülmesiyle günlük yükseliş yüzde 3,8'i aştı. Bankacılık endeksi ise % 8'in üzerinde artış yaşadı. Böylelikle BIST 100 Endeksi deprem sonrası gördüğü dip seviyesinden yüzde 20 yükselmiş oldu.



Ziyaret sonrası alımlar hızlandı

Borsa yeni haftaya yükselişle başlarken İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın İyi Parti’yi ziyaret etmesi ve devamında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in uzlaşmacı tavrı alımları hızlandırdı.

Görüşmeler sonrası BIST 100 Endeksi’nde yükseliş gün içerisinde yüzde 3,5’i bulurken bankacılık endeksi de 4 bin 718 puandan işlem görüyor.

Gerçekleşen alımlarda en çok alım yapan şirket Cuma günü bankacılık hisseleri için olumlu değerlendirmede bulunan Bank of America (BofA) oldu. BofA net alıcılar arasında 524 milyon TL’lik alımla 1. sırada bulunurken TL bazında net alıcı olan beş firmadan diğer dördü Ünlü Menkul, Tacirler Yatırım, İş Yatırım ve İnfo Yatırım oldu. (Kısa Dalga)

Ekonomi