Altılı masanın 'en uzun' toplantısı: Bir kasa elmayı kim getirdi?

Altılı masanın 'en uzun' toplantısı: Bir kasa elmayı kim getirdi?
Altı muhalefet partisi liderinin en uzun toplantısında neler oldu?

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanı dün 10. Kez bir araya geldi. Liderlerin ilk tur görüşmeleri Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı.
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Dokuzuncu buluşma ise 28 Kasım’da Demokrat Parti ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti. Onuncu toplantı ise Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi’nde yapıldı.

Ahmet Davutoğlu ev sahipliği'nde Gelecek Partisi'nin Ankara'daki genel merkezinde bir araya gelen liderlerin görüşmesi dokuz saat sürerek, bugüne kadarki en uzun toplantıları oldu. Liderler, "Geçiş Süreci Yol Haritası" ve "Ortak Politikalar" metinlerinin de tamamlanma aşamasında olduğunu ve 30 Ocak'taki tanıtım toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Bu metinler üzerindeki değerlendirmeler, 30 Ocak öncesi bir tarihe kadar devam edecek.

Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer liderlerin bu uzun toplantısı hakkında konuşulmayanları yazdı. Habere göre Gelecek Partisi genel merkezine ilk gelen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kasa elma getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun genel merkeze geldikten sonra tokalaşma sırasında başörtülü kadınlara hassasiyetle yaklaştığı, "el uzatmak istememeleri" durumuna karşı önce kendilerinin tokalaşmak için el uzatmalarını beklediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu'nun aynı uçakla İstanbul'a döndü.

Altı liderin görüştüğü odaya genel başkan yardımcıları dahi girmedi. Yalnızca son aşamada, yayınlanacak ortak bildiriye son halini vermek üzere özel kalemler odada hazır bulundu.

Gelecek Partisi yönetimi, dokuz saat, hatta daha fazla bekleyen gazeteciler için olabildiğince konforlu bir alan tesis etmeye çalışırken, altı parti liderinin menüsü de gazetecilerin menüsü ile aynıydı.

Menüde, Davutoğlu'nun memleketi Konya'ya özgü bamya çorbası, pilavlı kuzu tandır, zeytinyağlı yaprak sarması, yeşil salata ve kabak tatlısı olduğunu söyledi. Toplantı çok uzun sürünce hem liderlere hem gazetecilere düğün çorbası ve salep de ikram edildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, liderlere ağustostaki altıncı toplantıda, ata tohumlu sebze sepeti hediye etmişti.

Gündem