Altılı masanın son turu için gündem hazırlanıyor: Seçim sonrası atılacak adımları Geçiş Komisyonu belirleyecek

Altılı masanın son turu için gündem hazırlanıyor: Seçim sonrası atılacak adımları Geçiş Komisyonu belirleyecek
Altılı masanın 21 Ağustos'taki toplantısının gündeminde yeni bir komisyonun kurulması da yer alacak. Geçiş Süreci Komisyonu seçimden sonra bakanlıklarda ve cumhurbaşkanlığında atılacak ilk adımları belirleyecek.

MAHMUT AYDIN


CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Parti ile DEVA Partisi’nin 13. Cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için oluşturduğu 'altılı masa' son tur toplantısını 21 Ağustos'ta Saadet Partisinde yapacak.

Parti kurmayları toplantı için gündem hazırlığına başladı. Gündemde yeni bir komisyonun kurulması da yer alacak. Bu komisyon, Geçiş Süreci Komisyonu adıyla çalışacak. Seçimden sonra bürokraside, bakanlıklarda ve cumhurbaşkanlığında atılacak ilk adımlar ve alınacak tedbirleri bu komisyon belirleyecek.

Toplantının diğer bir gündemi ise cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci. Bu aşamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı zımni olarak kabul edilmiş görünüyor. Kaynaklar, 6 liderin söylemleri analiz edildiğinde sadece Kılıçdaroğlu’nun aday gibi konuştuğunu ve gündeme gelen sorunlar için “çözeceğim” ifadesini kullandığına dikkati çekiyor. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının gündeme gelmeyeceği ancak sürecin zamanlama dahil tartışılacağı ifade edildi.

ANKETLER DE GÜNDEMDE: 6 LİDER, İMAMOĞLU VE YAVAŞ

Altılı masa için birden fazla şirkete yaptırılan anketler de liderlerin gündeminde olacak. Anketlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve karşında 6 lider ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adlarının yer aldığı bildirildi.

Daha önce kurulacağı duyurulan ancak bazı partilerin üye vermediği İletişim Komisyonu da gündemde olacak. Liderler bu komisyonda partileri adına kimlerin yer alacağını ve nasıl bir iletişim strateji izleneceğini konuşacak.

TOPLANTILARA 45 GÜN ARA

21 Ağustos’ta Saadet Partisinde yapılacak son tur görüşmelerden sonra liderler 45 gün boyuncu bir araya gelmeyecek. Ekim ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde yapılacak 2. turun ilk toplantısına kadar liderler, 6 tur gerçekleşen toplantılarda alınan kararları ve önerileri partilerinin yetkili organları ile paylaşacaklar. Aynı zamanda cumhurbaşkanı adaylığı konusunda parti organlarının görüş ve önerileri alınacak. Bu süreçte CHP lideri Kılıçdaoğlu’nun liderleri tek tek ziyaret etmesi bekleniyor.

Özel Haber