Altın ikiye mi katlanacak? İslam Memiş iki tarih vererek tahmini rakamlarını açıkladı

Altın ikiye mi katlanacak? İslam Memiş iki tarih vererek tahmini rakamlarını açıkladı
Para piyasaları ve yatırım uzmanı İslam Memiş altının fiyat seyrine ilişkin tahminlerini paylaştı.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, son dönemlerde düşüş gösteren altın fiyatlarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yaptı.

Kendisine ait YouTube kanalından açıklamalarda bulunan İslam Memiş, tarih de vererek ilk kez güvenilir liman olarak nitelendirilen altın fiyatlarında 3 bin 500 TL rakamını telaffuz etti.

'1930'un kırılması lazım'

"Ons altın 1921 dolarda. 1930 dolar test edildi, geri geldi. Fed'e kadar baskılanma süreci devam ediyor. Teknik olarak 1900 - 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında.

Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin. Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgar tersine dönecek ve 2000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı.

Kalıcı olmayacak

Gram altın 1660 lira seviyesinde. Fos. 1700 - 1708 lira seviyesinde. 1700 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Bu fiyatlar kalıcı değil.

Fed'e kadar baskı altında kalacak, Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi.

Yeni rekorlar ekimde

Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu.

2024 yılında ise 2500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3500 ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında." (Kısa Dalga)

Ekonomi