Altun ve Kalın'dan Taksim’deki patlamaya ilişkin açıklamalar

Altun ve Kalın'dan Taksim’deki patlamaya ilişkin açıklamalar
İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklama yaptı.

İstanbul’da bugün saat 16.20 sularında meydana gelen patlamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklama yaptı.

"TÜRKİYE’NİN DİRENCİNİ KIRAMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın “İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır” dedi.

"DEZENFORMATİF İÇERİKLERE İTİBAR ETMEYİN"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı yazılı açıklamada, bugün İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamaya getirilen yayın yasağından bahsederek "Yayın yasağının amacı toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmaktır. Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi. (DHA)

Gündem