Altun ve Soylu, 'dış güçler' demeden dış güçler vurgusu yaptı

Altun ve Soylu, 'dış güçler' demeden dış güçler vurgusu yaptı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstiklal Caddesi’ndeki patlama sonrasında yaptığı paylaşımda, “Sivillerimize yönelik saldırılar, bazı ülkelerin teröre verdiği desteğin sonucudur” dedi. İçişleri Bakanı Soylu da gece yarısından sonra yaptığı açıklamada ABD’nin taziye mesajını, “katilin olay yerine ilk gelen” olmasıyla açıklamıştı.

İstiklal Caddesi’ndeki patlamadan sonra devletten, “dış güçler” vurgulu açıklama ve paylaşımlar geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, patlama sonrasında yaptığı paylaşımda “Sivillerimize yönelik saldırılar, bazı ülkelerin teröre verdiği desteğin sonucudur” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da gece yarısından sonra yaptığı açıklamada ABD’nin taziye mesajını, “katilin olay yerine ilk gelen” olmasıyla açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

Altun, İngilizce olarak yaptığı açıklamada, "Aziz şehrimiz İstanbul'da terör bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Bu saldırının arkasındaki gerçek failleri bulacağımızdan ve onlara ağır bedeller ödeteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Teröristler bu menfur saldırılarla milletimizi ve hükümetimizi yıldırabileceklerini, ülkemize korku yayabileceklerini sanıyorlar. Masum sivillere yaptıkları saldırılarla milletimizi sindirebileceklerini zannediyorlar; ama başaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geçmişte de bu türden badireler yaşadığını belirten Altun, açıklamasına şöyle devam etti:

"Her seferinde bunlara karşı koyduk. Her seferinde daha güçlü ve daha birlik olarak çıktık. Her seferinde yılmaksızın faillerin peşine düştük. Bu sefer de farklı olmayacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sarsılmaz liderliğindeki hükümetimiz, teröristleri nerede olurlarsa olsunlar takip etmekten ve cezalandırmaktan asla geri durmamıştır. Bugün derin bir acı hisseden halkımıza, masumlara saldıranların çok ağır bedeller ödeyeceğinin sözünü veriyoruz. Uluslararası toplum bilmelidir ki; sivillerimize yönelik terör saldırıları, bazı ülkelerin terör örgütlerine verdiği desteğin doğrudan ve dolaylı sonuçlarıdır. Bu ülkeler Türkiye'nin dostluğunu istiyorlarsa teröre doğrudan ve dolaylı desteklerini derhal kesmelidirler. Bir kez daha bu saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Teröristlerin cezalandırılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sözümüz sözdür."

SOYLU’NUN ABD TAZİYEZİNE YANITI: OLAY YERİNE İLK KATİL GELİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da gece yarısından sonra yaptığı açıklamada, Kobani, Tel Rıfat, Münbiç ve Kamışlı’ya işaret etmiş ve İstiklal Caddesi patlamasından sonra taziye mesajı yayınlayan ABD için şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle.” (DHA / Kısa Dalga)

Gündem