Amazon, çalışanlarının ''pet şişelere işediğini'' kabul edip özür diledi

Amazon, çalışanlarının ''pet şişelere işediğini'' kabul edip özür diledi
Amazon, önce reddettiği suçlamayı sonra kabul etmek zorunda kaldı ve özür diledi.

Amazon, sürücülerinin zaman zaman plastik şişelere işemek zorunda kaldıklarını inkâr ettiği için Amerikalı bir politikacıdan özür diledi.

Wisconsin'den Demokrat Parti temsilcisi Mark Pocan, bir tweet atarak Amazon'un “işçileri su şişelerine işemek zorunda bıraktığını” yazmıştı.

Firma, kendi resmî Twitter hesabı üzerinden cevap vermiş ve “Eğer bu doğruysa kimse bizimle çalışmazdı” demişti.

Amazon, sürücülerin şişelere işediğini gösteren kanıtların ortaya çıkması üzerine özür diledi.

Bir açıklama yapan Firma, “Demokrat temsilciye özür borcumuz var. Mesaj hatalıydı. Tweet, sürücü topluluğumuza değil, haksız yere dağıtım merkezlerimize odaklandı. Dağıtım merkezlerimizde onlarca tuvalet var. Çalışanlar istedikleri zaman kullanabilirler” diye yazdı.

Pocan, geçen hafta, işçilerin Alabama’da sendikalaşma çabalarına karşı çıkması nedeniyle Amazon’u eleştirmiş ve “çabaları engellediğiniz ve işçileri su şişelerine işettiğiniz zaman saatte 15 dolar ücret ödemek sizi ilerici bir iş yeri yapmaz” demişti. 

Amazon'un açıklaması

Kısa bir süre sonra Amazon’un resmî açıklaması gelmişti: “Şişelere işemeye gerçekten inanmıyorsunuz, değil mi? Bu doğru olsaydı, kimse bizim için çalışmazdı.”

Bazı medya organları, çok sayıda Amazon çalışanının iş sırasında plastik şişelere işemekten başka çare kalmadığını doğruladığını aktardı ve dağıtım merkezlerindeki ağır uygulamaları anlattı.

Amazon, geri adım atarken, “Sürücülerin trafikte veya bazen kırsal kesimde tuvalet bulmakta zorlanabildiğini ve bu zorlukların olduğunu biliyoruz. Bu durum, Covid nedeniyle birçok umumi tuvaletin kapalı olduğu dönemde ortaya çıktı” görüşünü aktardı.

Firma, “Sorunun uzun süredir devam ettiğini, bütün sektörü kapsadığını ve çözmeye çalışacağı” belirtti.

Pocan ise Amazon’un özür dilemesini kabul etmediğini açıkladı ve bir tweet atarak “Bu, benimle ilgili değil. Söz konusu olan, yeteri kadar saygı göstermediğiniz işçilerinizdir. Önce bütün işçileriniz için olumsuz çalışma koşulları oluşturduğunuzu kabul edin, sonra da bütün bu olumsuzlukları giderin ve sendikalaşmalarına karışmayın” dedi.

(Ajans Bizim)


Dünya