Amazon da enflasyondan dertli: Satıcılara ilk kez yüzde 5 yakıt ücreti geldi

Amazon da enflasyondan dertli: Satıcılara ilk kez yüzde 5 yakıt ücreti geldi
E-ticaret devi Amazon, enflasyon nedeniyle tarihinde ilk kez satıcılara ek yakıt ücreti getirdi. Geçici olması beklenen kararla, satıcılara yüzde 5 enflasyon ve yakıt zammı geldi.

ABD'de enflasyonun yüzde 8.5'le son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, e-ticaret devi Amazon'dan satıcılara 'zam' geldi. Amazon, şirket tarihinde ilk kez satıcılardan yüzde 5 oranında yakıt ve enflasyon ek ücreti alacağını açıkladı. Enflasyonun son aylarda yükselmesi gerekçesiyle alınan karar, 28 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlayacak. Ek ücretin, ürün fiyatlarında yükselişle alıcılara yansıması bekleniyor.

Amazon, CNN International'a konuyla ilgili gönderdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: "2022'de, dünya çapındaki Covid-19 kısıtlamaları hafifledikçe normale dönüş bekliyorduk ancak yakıt fiyatları ve enflasyon daha fazla zorluk getirdi. Bu enflasyonist maliyetlerin artıp artmayacağı veya ne kadar süre devam edeceği belli değil."

Amazon sözcüsü Patrick Graham de, ek ücretin Amazon'un depolama, paketleme ve nakliye hizmetini (Fulfillment by Amazon) kullanmayı seçen satıcılar için geçerli olduğunu söyledi. Bu hizmeti kullanmayan satıcıların etkilenmeyeceği belirtildi.

ABD'de enflasyon, 1981'den bu yana en yüksek artışı gördü. Ülkede yıllık enflasyon yüzde 8.5'e yükselirken, ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada enerji fiyatlarındaki artıştan Rusya'nın Ukrayna işgalini sorumlu tuttu. Enerji fiyatlarındaki artış, Uber ve Lyft gibi şirketlerin geçici olarak ek yakıt ücreti getirmesine ve havayollarının da uçak biletleri fiyatlarına zam yapmasına yol açtı. (Kısa Dalga)

Dünya