Amazon tarihindeki en büyük işten çıkarmayı yapacak

Amazon tarihindeki en büyük işten çıkarmayı yapacak
Amazon pandemi zamanında çok hızlı çalışan aldıklarını itiraf ederek 18 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Amazon Çarşamba günü, 18 binden fazla kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Bu, şirketin tarihindeki en büyük işten çıkarma olacak.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; şirketin CEO'su Andy Jassy, şirketin blogunda yayınladığı bir notta, "Doğrudan etkilenen insanlarla konuşabilene kadar genellikle bu sonuçlar hakkında iletişim kurmak için bekleriz. Ancak, ekip arkadaşlarımızdan biri bu bilgiyi dışarıya sızdırdığı için, ayrıntıları doğrudan benden duyabilmeniz için bu haberi daha önce paylaşmanın daha iyi olacağına karar verdik" dedi.

Teknoloji şirketleri, uzun süreli bir süredir resesyon ihtimaline hazırlanıyor.

Hem Amazon hem de Salesforce, pandemi sırasında çok hızlı işe aldıklarını itiraf etti. Amazon, tüketiciler online sipariş vermeye geçerken depolara çok hızlı işçi eklediğini özellikle kabul etti. Şirket, üçüncü çeyreğin sonunda 1,54 milyon kişiye istihdam sağladı.

"Teknoloji firmaları maliyetlerini düşürmede geç kaldı"

Wall Street analistleri ise özellikle pandemide istihdam patlaması yaşayan teknoloji firmalarının maliyetlerini azaltmada geç kaldığını düşünüyor.

Morgan Stanley ABD Hisse Stratejisti Mike Wilson teknolojideki işten çıkarmaların ekonomik büyümedeki yavaşlama karşısında kar marjlarını korumada etkili olmayacağını düşünüyor. Wilson “Teknoloji devleri maliyetleri azaltmada iyi iş çıkaramaz çünkü bu şirketler büyümeye odaklanmışlardır. İşten çıkarmalar düşündüğünüzden daha uzun sürebilen ve daha ağır marj düşüşlerine yol açabilen süreçlerdir” yorumunu yaptı.

Ekonomi