Amber Heard'den yeni hamle: Johnny Depp yeniden tanık kürsüsüne çıkacak

Amber Heard'den yeni hamle: Johnny Depp yeniden tanık kürsüsüne çıkacak
Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki davada beklenmedik bir gelişme yaşandı. Depp, eski eşinin avukatları tarafından yeniden tanık kürsüsüne çağrıldı.

ABD'li oyuncu Johnny Depp'in, kendisi gibi oyuncu olan eski eşi Amber Heard'e açtığı 50 milyon dolarlık karalama davasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Depp, Heard'ün ekibi tarafından tanık olarak dinlenmek üzere bir kez daha kürsüye çağrıldı.

Johnny Depp'in yarınki (pazartesi) duruşmada, bir anatomi uzmanı ve bir yakın partner şiddeti (IPV) uzmanından sonra üçüncü tanık olarak çağrılacağı belirtildi. Amerikan basınında bu yönde çıkan haberler, Depp'in avukatlarına yakın bir kaynak tarafından da doğrulandı.

Heard’ün avukatlarının Depp’i tanık olarak kürsüye çağırması hem cesur hem riskli bir hamle olarak yorumlandı. Dava sürecindeki ifadesinde ilişkileri ve evlilikleri sırasında eşine asla şiddet uygulamadığını savunan Depp’in, IPC uzmanının ardından yeniden vereceği ifadede nasıl davranacağı ve kendisine Heard'ün avukatları tarafından hangi soruların sorulacağı merak konusu.

Öte yandan, yargıç Penney Azcarate davadaki kapanış konuşmalarının 27 Mayıs’ta yapılmasını istediğini söyledi.

HEARD İLE DEPP ENDEN DAVALIK OLDU?

2016 yılında boşanan çift arasındaki dava, Amber Heard’ün MeToo hareketiyle eş zamanlı olarak 2018 yılında, Washington Post gazetesinde yayımlanan bir makalesine dayanıyor. Heard, 'eşini döven' ifadelerinin de geçtiği yazısında partner şiddetine maruz kaldığını belirtmişti. Makalede adı verilmese de, gözler Depp'e çevrilmişti.

Bu makaleden sonra Karayip Korsanları ve Fantastik Canavarlar gibi filmlerin kadrosundan çıkarılan Johnny Depp, 'iptal kültürü'ne maruz kaldığını savunarak eski eşine 50 milyon dolarlık karalama davası açtı. Heard de, 100 milyon dolarlık karşı dava açtı.

Bugüne dek görülen duruşmalarda Depp eski eşine şiddet uygulamadığını ve hatta kendisinin istismara maruz kaldığını savundu. Heard ise Depp’in kendisini dövdüğünü savundu, hatta şişe ile cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. (Kısa Dalga)

Dünya