Ambulans şoförü kendini araca kilitledi, 'Bakan gelmezse kendimi patlatacağım' dedi

Ambulans şoförü kendini araca kilitledi, 'Bakan gelmezse kendimi patlatacağım' dedi
Sağlık Bakanlığı önüne gelen ambulans şoförü kendini araca kilitleyip Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gelmemesi halinde oksijen tüplerini patlatacağını söyledi. Sürücü, araç hoparlöründen onkoloji hastasını saatlerce dolaştırdığını ve hiçbir hastanenin kabul etmediğini belirtti. Sürücü bir süre sonra eylemini bitirdi.

Ankara'da Sağlık Bakanlığı önüne gelen bir ambulansın şoförü kendisini araca kilitledi ve araç megafonundan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gelmemesi hainde oksijen tüplerini patlatacağını söyledi.

İleri Haber'den İzel Sezer'in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla görüşmek istediğini belirten ambulans şoförü “Onkoloji hastasını taşıdım, 3 saat boyunca hastane hastane dolaştım ama hastayı bırakacak yer bulamadım. Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam vatandaş ne yapsın. Bu eylemim devlete zarar vermek amacıyla değil. Vatandaşlara zarar vermek istemiyorum, sağlık bakanının gelmesini istiyorum" dedi.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ambulans şoförünü eylemini sona erdirmesi için iknaya çalıştı.

Tele 1 muhabiri Sercan İke'nin aktardığına göre; ambulansın önüne itfaiye aracı çekilirken, basın mensupları bölgeden uzaklaştırıldı. Bakanlık personelleri sağlık çalışanı ile görüşürken itfaiye ekipleri tazyikli su ile müdahaleye için de hazırlık yaptı.

İkna edilen Sağlık çalışanı araçtan çıkartıldı, basın mensuplarına yayın yapmayın uyarısı yapıldı.

AYRINTILAR GELİYOR

Gündem