Ameliyat sırasında belinde unutulan 3 gazlı bezle 4 yıl yaşadı

Ameliyat sırasında belinde unutulan 3 gazlı bezle 4 yıl yaşadı
Kütahya'da özel bir hastanede olduğu fıtık ameliyatı olan 65 yaşındaki Tahsin Aydın'ın belinde 3 farklı gazlı bez (spanç) unutulduğu ortaya çıktı.

Kısa Dalga - Kütahya'da yaşayan Tahsin Aydın, 2019 yılında geçirdiği bel rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerin ardından Aydın, aynı hastanede fıtık ameliyatı oldu, bir süre sonra da taburcu edildi. Bu süreçten sonra vücudunun farklı bölgelerinde gelişen enfeksiyonlar nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Aydın, 4 farklı hastanede ilaçlı tedavi görmesine karşın sağlığına kavuşamadı.

ekran-resmi-2024-07-21-07-22-48.png

Yüzde 69,9 oranında engelli teşhisi konuldu

DHA'nın haberine göre omuriliğinde oluşan enfeksiyon sonrası hayati riski ortaya çıkan Tahsin Aydın, geçen yıl kasım ayında Ankara'da ameliyat oldu. Belindeki platinlerin çıkarılması için yapılan operasyon sırasında Aydın'ın belinde 3 farklı gazlı bez olduğu tespit edildi. Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçen Aydın'a yüzde 69,9 oranında engelli teşhisi konuldu.

ekran-resmi-2024-07-21-07-22-58.png

20 milyon liralık tazminat davası

Gazlı bezlerin 4 yıldır hayatını zorlaştırdığını, yürüme güçlüğünün yanı sıra çok büyük sancılar ve ağrılar çektiğini ifade eden Tahsin Aydın, avukatları aracılığıyla Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na özel hastane ve operasyonu yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca 20 milyon liralık tazminat davası açtı.

Aydın, ameliyatta unutulan gazlı bezlerin telli olmadığı için çekilen MR'larda görünmediğini ve bu nedenle 4 yıldır acılar çektiğini anlattı. Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlatırken, hastane yönetimi konunun yargıda olduğunu belirtilerek açıklama yapmadı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem