Amerikalı yazar E Jean Carroll, Trump'a tecavüz davası açtı

Amerikalı yazar E Jean Carroll, Trump'a tecavüz davası açtı
Amerikalı yazar E. Jean Carroll, tecavüzle suçladığı eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında New York'ta dava açtı.

E. Jean Carroll, 1995'te New York'ta lüks bir mağazanın soyunma odasında Trump'ın cinsel saldırısına maruz kaldığını iddia ediyor. Elle dergisinin eski köşe yazarlarından Carroll, tecavüz davasını, New York eyaletinde dün yürürlüğe giren yeni bir yasa kapsamında açtı.

BBC Türkçe'deki habere göre yeni yasa eyalette tecavüze uğrayanlara, olayın üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin dava açma imkanı veriyor.

Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan, Trump'ı davranışlarından sorumlu tutmak istediklerini söyledi. Carroll, Trump'a mağazada hediye seçiminde yardımcı olduğunu, bir ara soyunma odasına girdiklerini söylemiş ve Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüştü.

Donald Trump ise Carroll'ın kendisine yönelik olarak ilk kez 2019'da dile getirdiği tecavüz suçlamasını reddediyor. O dönem ABD Başkanı olan Trump, Carroll'ı tanımadığını söyleyerek, "İddiaları hayal ürünü. Zaten tipim de değil" demişti.

Carroll bunun üzerine hakaret ve karalama davası açarak Trump'tan sözlerini geri almasını istemişti. Trump bunun üzerine yeminli ifade vermişti.

Bu davanın ilk duruşması 6 Şubat'ta yapılacak.

Dünya