Anavatan Başkanı Çelebi: Millet İttifakı bizde de nabız yokladı

Anavatan Başkanı Çelebi: Millet İttifakı bizde de nabız yokladı
Millet İttifakı’nın dolaylı olarak “nabız yokladığını” söyleyen Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi, “Biz orada olamayız” dedi.

Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin resmileşmesinin ardından ittifaklarda da hareketlilik başladı.

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Emek ve Demokrasi İttifakı’nın ardından Ata İttifakı kurulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’na yeni katılımların sinyalini verdi.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, “14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla, Cumhur İttifakı olarak inşallah beraberce yazacağız” dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’den ise Cumhur İttifakı’ndan davet gelmesi durumunda katılacaklarını bildirdi.

TRT Haber yayınına katılan Çelebi, Millet İttifakı’ndan da kendilerine dolaylı yoldan teklif geldiğini iddia etti.

“Cumhur İttifakı gelin görüşelim derse seve seve” diyen Çelebi’nin konuşması şöyle:

“Hiçbir hazırlığı olmayan sadece tüm sinerjilerini, enerjilerini Tayyip Erdoğan’ı devirmek, Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olursa olsun modundaki bir ittifak o. Biz orada olamayız. Bizde de nabız yoklandı, dolaylı insanlar bize gönderildi, bu ittifakta olur musunuz, diye.

Şimdi bakıyorsunuz kendi içindeki uyumsuz… Bizde Anadolu’da bir tabir vardır, kavgalı eve kız vermezler diye. Bunlar kendi içinde anlaşamayan, sadece kendi ikballerini düşünen… Ben bu masanın çok uzun ömürlü olacağını da zannetmiyorum. Medyada duyuyoruz 20 tane sayın Babacan’ın partisine, yani geçmişte yani ben Babacan’ın hiçbir siyasi hayatını başarılı olarak görmüyorum zaten. Sayın Davutoğlu’nun da bugün yaşadığımız Suriye probleminde büyük günahı, hatası var ve bunlar anormal derecede bir liste pazarlığındalar. Duyuyoruz ki bunlara 20’şer tane kontenjan veriliyor. On tane Saadet Partisi’ne, 4 tane bizim emek hırsızlarına, Anavatan Partisi’nin mor istilacılarına da milletvekili… Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaten 135 milletvekili var, hangi birine milletvekili verecek, ben onu tahmin dahi edemiyorum. CHP de çok kolay kabul eden bir yapı değil, mevcut yönetim içinde olan insanların da kazan kaldıracağını görüyorum.” (Kısa Dalga)

Politika