Anayasa değişikliği teklifi: HDP’de ağırlıklı görüş ‘Hayır’

Anayasa değişikliği teklifi: HDP’de ağırlıklı görüş ‘Hayır’
HDP'li bir yönetici, “AKP, teklifi önce ilgisiz maddeden arındırmalı, sonra da herkesin haklarını güvenceye alacak şekilde genişletmelidir” dedi.

AKP, MHP ve BBP milletvekillerinin imzasıyla Meclis’e sunulan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili HDP’de ağırlıklı görüşün “hayır” yönünde olduğu belirtildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, başörtüsü ve “evlilik birliği” olmak üzere Anayasa’nın iki maddesinde değişiklik öngören teklifle ilgili tutumunu belirlemek üzere yarın toplanacak.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, parti yönetimi, ‘evet’ yönünde görüş açıklayan İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin aksine, "Hayır" demeye hazırlanıyor.

Bir parti yöneticisi, “Teklifi son derece belirsiz bulduk. İnanç gereği giyilebilecek kıyafetlere Anayasal güvence geliyor ama bu kıyafetler ne? Bunu bugün çarşaf olarak yorumlayabilir, yarın bambaşka bir kıyafet olarak değerlendirebiliriz. Dini inancı da aşarak kamuda kabul edilemez sonuçların ortaya çıkmasına yol açılabilir” dedi.

HDP’li yönetici, ikinci maddedeki evlilik birliğine yönelik “kadın ve erkek arasında gerçekleşir” düzenlemesinin ise AKP’nin başörtüsü vurgulu yola çıkış amacıyla uyuşmadığını vurguladı.

HDP yöneticisi, “AKP, teklifi önce ilgisiz maddeden arındırmalı, sonra da herkesin haklarını güvenceye alacak şekilde genişletmelidir” dedi.

Politika