Ankapark esnafı: Gerçek mağdur biziz, eşyalarımızı dahi alamıyoruz

Ankapark esnafı: Gerçek mağdur biziz, eşyalarımızı dahi alamıyoruz
Yılan hikayesine dönen Melih Gökçek'in Ankapark'ı mağduriyetler yaratmaya devam ediyor. Ankapark'ın işletmesini alan şirketle sözleşme imzalayan esnaf, sürecin gercek mağduru olduklarını ve işyerlerine dahi gidemediklerini belirterek belirsizliğe son verilmesini istedi.

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapımına başlanan ve bir fiyasko ile sonuçlanan Ankapark ile ilgili tartışmalar devam ederken süreçten en çok zarar gören esnaf açıklama yaptı.

Ankapark’ta yapılan basın açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında inşasına başlanılarak 2019 yılı Mart ayında Wonderland Eurasia adıyla ziyaretçilere açılan Ankapark’ın, Ankara halkı için kanayan yara olmayı sürdürdüğü belirtildi. Mağdur esnafların avukatlarından Sezgin Kesim tarafından okunan açıklamada şöyle denildi:

“Eylül 2018 tarihinde GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubuna yıllık 26 milyon 400 bin TL bedel karşılığında 29 yıllığına kiralanan işletme, şirketin borçlarından dolayı Eylül 2019 tarihinde haciz işlemlerine muhatap kalmıştır. 2020 yılı Şubat ayında da tamamen ziyaretçilere kapatılan Ankapark işletmesi ile ilgili halen kimin idaresinde olduğuna ilişkin bir karar verilememiş olup durum belirsizliğini korumaktadır.

“İşyerlerinden eşyamızı bile alamıyoruz”

Bizler, o tarihte, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 29 yıllığına işletme hakkını vermiş olduğu ortaklığın, kurmuş olduğu Ankapark Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. ile sözleşme imzalamış esnaflarız. Yaklaşık 11 ay boyunca Ankapark içerisinde açmış olduğumuz işyerleri ile gelen ziyaretçilere hizmet sunduk.

Bizler parkı işletmekte olan şirkete karşı tüm yükümlülüklerimizi tam ve zamanında yerine getirmemize rağmen şirketin iflas etmesi nedeniyle mağdur olduk. Ankapark’ın işletmesi üzerindeki fiili ve hukuki hakimiyetin kimde olduğunun mahkemeler tarafından bu zamana kadar belirlenmemesi nedeniyle işyerlerimizi açamadığımız gibi işyerlerimizden eşyalarımızı dahi alamamaktayız.

Bizler küçük işletme sahibi mağdur vatandaşlarız. Ankapark işletmesinin ihalesini alan firmanın halen hukuki olarak Ankapark’tan çıkarılamaması nedeniyle mağdur olduk ve olmaya da devam etmekteyiz. Yerel Mahkeme işletme hakkı sahibi firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle firmanın tahliye edilmesine karar vermiş ancak kararın istinaf edilmesi nedeniyle karar halen kesinleşmemiştir. İstinaf Mahkemesinde devam eden yargılama 2 duruşmadır ertelenmektedir.

Belirsizliğe son verilsin

Bizlerin tek dileği İstinaf Mahkemesinin bir an önce tahliye hakkında karar vererek bu belirsiz duruma son vermesidir. İşimizden, ekmeğimizden olduğumuz gibi işyerlerimizi açamadığımız için icra takiplerine de maruz kaldık. İşyerlerimizden birçok kez hırsızlık yapılmasına rağmen bu duruma dahi müdahale demez haldeyiz. En son bu cumartesi günü bir esnaf arkadaşımızın işyerine kapıları kırılmak suretiyle girilmiş ve hırsızlık yapılmıştır. İşletme sahibi firma bu duruma dahi gereken güvenlik önlemleri almamakta ve mağduriyetimizi katlamaya devam etmektedir. Bu haksız durumun bir an önce sonlandırılarak işyerlerimizin açılmasına izin verilmesi tek dileğimizdir.” (Kısa Dalga)

Ekonomi