Ankara Barosu, Tevhid bayrağı açan kişiler ile İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara Barosu, Tevhid bayrağı açan kişiler ile İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu
Ankara Barosu, İstanbul'daki yürüyüşte Tevhid bayrağı açılmasını ve hilafet çağrısı yapılmasını savcılığa taşıdı.

“Gazze için tek yürek tek ses” başlığıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingde, “Filistin hilafet ile kurtulur” pankartı açıldı. Tekbirin yanı sıra “Hilafet kurulsun İsrail yok olsun” ve “Tek ümmet, tek devlet, tek çözüm hilafet” sloganları atıldı.

Ankara Barosu, yürüyüşte Tevhid bayrağı açan kişiler ve söz konusu bayrağın mitingin düzenlendiği alana sokulmasına izin veren kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

'Engel olunmadı'

Ankara Barosu, İstanbul'daki yürüyüşte Tevhid bayrağı açılmasını savcılığa taşıdı. Baro, bayrağı açan kişiler ve söz konusu bayrağın miting alanına sokulmasına ve açılmasına engel olmadığı belirtilen İstanbul Valisi Davut Gül ile diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

'Görevi Kötüye Kullanma / İhmal suçları'

Barodan yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul'da 'Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' adı altında gerçekleştirilen yürüyüşte, "Hilafet / Tevhid Bayrağı” açan İsmail Aydemir isimli kişi, Cumhuriyet Savcılığınca re'sen tespit edilecek diğer kişiler ve yürüyüşün/mitingin düzenlendiği alana Söz konusu bayrağın sokulmasına ve açılmasına engel olmayan İstanbul Valisi Davut Gül ile diğer kamu görevlileri hakkında Anayasa'yı İhlal (TCK m.309), 431 sayılı Kanun'a Muhalefet, Görevi Kötüye Kullanma / İhmal suçları ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur." (Kısa Dalga)

Gündem