Ankara Barosu'ndan Tolga Şardan'ın iddialarına ilişkin açıklama: Cumhuriyet Savcılarını derhal göreve çağırıyoruz

Ankara Barosu'ndan Tolga Şardan'ın iddialarına ilişkin açıklama: Cumhuriyet Savcılarını derhal göreve çağırıyoruz
Ankara Barosu "MİT raporuyla" ilgili yazısı gerekçe gösterilerek tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'la ilgili açıklamasında cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Gazeteci Tolga Şardan’ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Ankara Barosu Şardan'ın tutuklanmasına tepki gösterirken ve tutuklanmasına gerekçe gösterilen rapora ilişkin iddiaların araştırılması cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

"İhbarımızdır"

Ankara Barosu'nun açıklaması şu şekilde:

"Yargıdaki yolsuzluklara işaret eden haberi sebebiyle gazeteci Tolga Şardan, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince Ankara'da tutuklanmıştır. Ankara Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu sorguda, avukatları ile birlikte Başkan Av. Mustafa Köroğlu tarafınca Tolga Şardan müdafiliği üstlenilmiştir. Verilen tutuklama kararı, hukuki olmaktan uzak, halkın haber alma özgürlüğünü hiçe sayan, gerçek gazetecileri dezenformasyon kisvesi altında korkutmak ve yıldırmak isteyen zihniyetin tezahürüdür.

Haberleri sansürlemek, gazetecileri tutsak etmek yerine Yargının tüm paydaşlarını zan altında bırakan iddiaları soruşturmak üzere Cumhuriyet Savcılarını derhal göreve çağırıyoruz.

İhbarımızdır!"

İfadesinde ne demişti?

Tutuklanma kararından önce Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Hakan Aksoy’a ifade veren Şardan, dile getirdiği iddiaların Başsavcı İsmail Uçar’ın yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) yazdığı şikayet dilekçesinin devamı niteliğinde olduğunu kaydetti; konunun kamuoyuna yansıdığının altını çizdi.

"Birçok ismin ifadesi alındı"

HSK müfettişlerinin bu ihbarlarla ilgili üst düzey yargı mensupları dahil birçok kişinin ifadesini aldığını belirten Şardan şöyle konuştu:

''Kulislerden elde ettiğim bilgileri soruşturmaya konu olan yazıda da kaleme aldım. Kulislerde benim yazdıklarımın çok daha fazla bilgiler mevcut. Şöyle ki, sayın Uçar’ın dilekçesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yine Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapılmaktadır. HSK tarafından görevlendirilen müfettişler söz konusu iddialar çerçevesinde aralarında üst düzey yargı mensupları da olmak üzere birçok kişinin bilgi sahibi olarak ifadelerini almıştır.''

Tolga Şardan ifadesinde yazıyla ilgili bir yalanlama olmadığının da altını çizmişti. (Kısa Dalga)

Gündem