Ankara Barosu'ndan, Yargıtay 3. Dairesi'nin başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu'ndan, Yargıtay 3. Dairesi'nin başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusu
Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için 'ihlal' kararı veren AYM'ye suç duyurusunda bulunmasının ardından Ankara Barosu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Yargıtay'ın Can Atalay için 'ihlal' kararı veren AYM'ye suç duyurusunda bulunmasının ardından bir açıklama da Ankara Barosu'ndan geldi. Ankara Barosu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını beyan etti.

Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada, "Anayasa’nın 153. maddesinin gereğini yerine getirmeyerek görevi kötüye kullanma suçu işleyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin başkan ve üyeleri hakkında Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

resim-2023-11-08-235114224.png

Baro tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"8 KASIM 2023

YARGITAY, TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINI TASFİYE ETTİ!

BUGÜNÜ UNUTMA!

“Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.” (Anayasa madde153). Anayasa’nın 153. maddesinin gereğini yerine getirmeyerek görevi kötüye kullanma suçu işleyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Başkan ve Üyeleri hakkında Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulacaktır. (Kısa Dalga)

Gündem