'Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni göremedim' diyen Kahramanmaraş'ın belediye başkanına CHP'den yanıt

'Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni göremedim' diyen Kahramanmaraş'ın belediye başkanına CHP'den yanıt
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, depremden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kentte göremediğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Twitter hesabından liste yayınlayarak iddiaya yanıt verdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde 44 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, bölgeye Türkiye'nin her yerinden destek gelmişti. Ankara'dan da belediye ekipleri bölgeye gitmişti.

Habertürk yayınına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni burada hiç görmedim. 'Başkan gelmiş gitmiş' diyorlar. Kendisini de görmedim. Burada da ne yaptıkları konusunda bilgi sahibi değilim" dedi.

Sunucu Mehmet Akif Ersoy'un "Büyük bir alan tahsis etmişsiniz, orada çalışmalarını yürütüyorlarmış" demesi üzerine Güngör şunları söyledi: "Benim bir bilgim yok. Ben belediye başkanını görmedim. Nasıl bir çalışma yaptıklarını bilmiyorum. Sayın Mansur Yavaş başkanımdan nezaket olarak bir 'geçmiş olsun' beklerdim. Sayın Yavaş beni ne aradı ne de görüştük."

Bu sözler üzerine CHP genel başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç Twitter hesabından iki liste yayınladı.

Öztunç paylaşımına şunları yazdı: "Peki bunlar nedir sayın Güngör. 'Ankara Büyükşehir Belediyesini görmedim' diyorsun. Sizin hizmetinize verilen araçların listesi bak bu. Teslim alan da sizin Fen İşleri Daire Başkanınız. Hem de imzalı. Belediye başkanı olarak yapılanlardan bu kadar mı habersizsiniz?" (Kısa Dalga)

Gündem