Ankara Enstitüsü anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a kaybediyor

Ankara Enstitüsü anketi: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a kaybediyor
Ankara Enstitüsü'nün yeni araştırmasına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kaybediyor.

Kılıçdaroğlu, gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın karşısında aday olma ihtimali en yüksek siyasetçi olarak öne çıkıyor.

Ankara Enstitüsü'nün 7-14 Kasım tarihlerinde yaptırdığı anketin sonuçlarını bugün Habertürk yazarı Sevilay Yılman köşesine taşıdı.

Ankette, Erdoğan'ın rakibi olarak Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş gösterildi.

Ankete göre katılımcıların yüzde 40,9'u altılı masanın ortak bir aday çıkaracağını söylerken, "Belirleyemez" diyenler yüzde 46.5 olarak ölçüldü. 12.6’sı ise "Fikrim yok" dedi.

Erdoğan - Kılıçdaroğlu

Eğer Kılıçdaroğlu aday olursa, Erdoğan yüzde 39.4, CHP lideri yüzde 35.2 oy alıyor, kararsızlar yüzde 25.3.

Kararsızlar dağıtıldığında ise Erdoğan yüzde 52.7, Kılıçdaroğlu yüzde 47.1.

Erdoğan - Akşener

Akşener aday olursa Erdoğan yüzde 38.4, Akşener yüzde 36.9, kararsızlar ise 24.7. Kararsızlar dağıtıldığında ise Erdoğan yüzde 50.9 Akşener 49.1.

Erdoğan - İmamoğlu

İmamoğlu aday olursa Erdoğan yüzde 38.4, İmamoğlu yüzde 40.6, kararsızlar ise yüzde 21. Kararsızlar dağıtıldığında ise Erdoğan yüzde 48.6, İmamoğlu ise 51.3.

Erdoğan - Yavaş

Yavaş aday olursa Erdoğan yüzde 34.7, Yavaş yüzde 47.4, kararsızlar ise yüzde 17.9. Kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan yüzde 42.2, Yavaş yüzde 57.7.

Ankara Enstitüsü Başkanı Hatem Efe ile araştırma direktörü Taha Özhan daha önce iktidar yanlısı SETA’da görev almışlardı. Enstitünün bir diğer araştırma direktörü olan Osman Sert ise Karar gazetesinde yazıyor. Enstitü, AKP’den ayrılanların kurduğu Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’ne yakınlığı ile biliniyor. (Kısa Dalga)

Politika