Ankara Gar katliamını protesto eden EMEP yöneticilerine 6.5 yıl sonra dava

Ankara Gar katliamını protesto eden EMEP yöneticilerine 6.5 yıl sonra dava
Ankara Gar katliamının ertesi günü Elazığ'da basın açıklaması yapan Emek Partisi yöneticilerine 'izin almadan açıklama yapmak' ve 'suça tahrik etmek' suçlamalarıyla 6.5 yıl sonra dava açıldı.


10 Ekim 2015 Ankara Gar katliamının ertesi günü Elazığ'da olaya tepki gösteren bir basın açıklaması düzenleyen Emek Partisi (EMEP) yönetici ve üyelerine 6.5 yıl sonra dava açıldı. Dava, 5 Mayıs'ta görülecek. 

Evrensel gazetesinden Yıldıray Coşkun'un haberine göre , Ankara'da Barış Mitingi'ne IŞİD'in bombalı saldırıları sonucu 101 kişinin öldürülmesinin ertesi günü Elazığ’da Emek Partisi (EMEP) tarafından basın açıklaması düzenlendi. O dönem EMEP Elazığ il yöneticileri olan EMEP GYK Üyesi Orhan Kurul ile parti üyeleri Kenan Dokur ve Erhan Kurul'a 3 ayrı suçtan soruşturma, 2 suçtan da dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede yapılan eylem, "Şüphelilerin gerekli yerlerden herhangi bir izin almadan kanuna aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katıldıklarının dosya kapsamında mevcut DVD çözüm-araştırma ve şahıs kimlik tespit tutanağı ile tespit edilmiş olması ve şüphelilerin ifadelerinde toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıklarını beyan etmeleri karşısında üzerlerine atılı 2911 sayılı yasanın 28. Maddesindeki suçu işlediklerine…" diye tarif edildi.

Orhan Kurul’un attığı "Barışa ses ver savaşa dur de", "Barış için gittiler katledildiler", "Katliamlara inat barış kazanacak", "Katliamların hesabını soracağız" gibi sloganların da "TCK Md. 214/1'de düzenlenen suç işlemeye tahrik suçunu oluşturduğu" öne sürüldü.

Dava,  5 Mayıs'ta Elazığ 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.





Gündem