Ankara ve İzmir'de 'FETÖ' operasyonları: 71 gözaltı kararı

Ankara ve İzmir'de 'FETÖ' operasyonları: 71 gözaltı kararı
Ankara ve İzmir'de FETÖ soruşturmaları kapsamında operasyonlar başlatıldı. İzmir'de 12, Ankara'da 59 gözaltı kararı var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011-2013 yılları arasında yapılan KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sınav sorularının çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 ilde 59 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcılığın açıklamasında "Bylock ve ardışık arama gibi yöntemleri kullanmak suretiyle örgütsel faaliyetlerde bulundukları anlaşılan, çeşitli üniversitelerde akademisyen, kamu kurumu ve özel sektörde çalışma kayıtları bulunan 59 şüpheli hakkında Ankara merkezli 29 ilde, şüpheliler hakkında yakalama ve gözaltı işlemi uygulanmak suretiyle operasyon yapılmıştır" denildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise 'mahrem imamlara' yönelik soruşturma kapsamında için İzmir merkezli 7 ilde eşzamanlı operasyon başlattı. Açıklamada "FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasında tesadüfle açıklanmayacak şekilde örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/ kontörlü sabit hat kullandıkları belirlenen, örgüt evlerinde askeri okul sınavlarına öğrenci hazırladıkları, askeri okulları kazanan öğrencilerle okul ve askerlik mesleği sürecinde ilgilendikleri tespit edilen ve Bank Asya'da hesapları bulunan 12 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi" ifadesine yer verildi. (DHA)

Gündem