Ankara'da avukatlardan 'Tehlikedeki Avukatlar Günü' yürüyüşü

Ankara'da avukatlardan 'Tehlikedeki Avukatlar Günü' yürüyüşü
"Tehlike Altındaki Avukatlar Günü" nedeniyle yapılan açıklamada konuşan Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, "Biz savunmanın sesiyiz. Biz tehlikedeysek siz de tehlikedesiniz" dedi.

Ankara'da avukatlar, "24 Ocak Tehlike Altındaki Avukatlar Günü" nedeniyle Sıhhıye'de bulunan Ankara Adliyesi'nden Kızılay'daki Ankara Barosu'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş için polis, güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 500 avukatın katıldığı yürüyüşte "Savunma susmadı, susmayacak" sloganı atıldı.

Baro binası önünde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, "Her gün daha fazla genç meslektaş işsizliğe ve ekonomik bunalıma sürüklenmektedir. Mesleğin doğası gereği hak arayan, itiraz eden avukatlara boyun eğdirilmeye çalışılmaktadır. Meslek şartları iyileştirilmekten kasıtlı olarak kaçınılmakta ve avukatlar her gün daha çok tehlike altında bırakılmaktadır" dedi.

Ankara'da avukatlardan 'Tehlikedeki Avukatlar Günü' yürüyüşü

Köroğlu, tehlike altındaki avukatlar gününün bu yıl Afganistan'daki avukatlara atfedildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Tıpkı 2012 ve 2019 yıllarında odak ülke olarak Türkiye'nin belirlendiği gibi. Taliban rejiminden doğrudan etkilenen Afganistan'daki meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bizler sadece onurlu bir şekilde yaşamak ve yaşanmasını sağlamak istiyoruz. Biz savunmanın sesiyiz. Biz tehlikedeysek siz de tehlikedesiniz." (DHA)

Gündem