Ankara’da “başörtüsü" çekişmesi

Ankara’da “başörtüsü" çekişmesi
Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü teklifi" hamlesine yanıt vermek isteyen AKP'nin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama ile Anayasa değişikliği kartını öne süreceği belirtiliyor.

MAHMUT AYDIN

CHP’nin kamu kurum ve kuruşlarında kadınların başörtüsü takma hakkını yasal zemine kavuşturmayı amaçlayan kanun teklifine AKP'nin temel hak ve özgürlükleri "genişletmeyi" vaat ettiği Anayasa değişikliği ile cevap vermeye hazırlandığı bildirildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından başörtüsü özgürlüğünü kalıcı hale getirmeyi amaçlayan kanun teklifi vereceklerini açıklaması AKP yönetimini harekete geçirdirdi. AKP sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra Twitter'dan açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın TBMM Grubunda yapacağı konuşmaya işaret etti: “Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü (bugün) Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz.
Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır.”
TBMM kulislerinde AKP'liler yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın grup konuşmasında CHP genel başkanının yasa teklifine Anayasa değişikliği ile cevap verebileceğini söyledi. Aynı kaynaklar, AKP'nin başörtüsü özgürlüğünün Anayasada yer almasını istediğini belirterek, “başörtüsü kelimesinin Anayasaya girmesi sorunu kalıcı olarak çözer. Hodri meydan” dedi.

Öte yandan Erdoğan’ın grup toplantısında açıklayacağı pakette Alevi ve Kürtler’le ilgili düzenlemelerin de yer alabileceği de Ankara kulislerinde konuşuluyor.

CHP DESTEK VERMEYECEK

CHP kurmayları ise AKP’nin Anayasa değişikliğine kesinlikle onay vermeyeceklerini açıkladı. CHP kurmayları, 6’lı Masanın oluşturduğu komisyon tarafından bir Anayasa taslağı hazırlandığını hatırlatarak, Anayasa değişikliğini seçimlerden sonra kendilerinin gerçekleştireceği ifade etti.

Özel Haber