Ankara'da konuşulan senaryo: Başkan yardımcılığına 'Meral Akşener'in de karşı çıkmayacağı sürpriz bir isim önerilecek

Ankara'da konuşulan senaryo: Başkan yardımcılığına 'Meral Akşener'in de karşı çıkmayacağı sürpriz bir isim önerilecek
Ankara kulisleri hareketli. Millet ittifakının aday toplantısına saatler kala Akşener'in de 'Olabilir' diyeceği bir ismin başkan yardımcılığına önerildiği belirtiliyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına rest çekip masadan kalkmasıyla başlayan kriz sürüyor. Millet İttifakı'nın diğer beş partisi bugün saat 14.00'da bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı adayını açıklamasına saatler kala ise son kulis bilgilerine göre CHP'nin İYİ Parti'ye bir teklifi olduğu yönünde.

Sabaha kadar iki partinin kurmayları uyumadı

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova Ankara'da kulislerdeki son bilgileri şöyle aktardı:

"Bir uzlaşma ihtimali var. Ankara'da şu sıralar kulisler çok hareketli ve taraflar arasında bir teklif alış verişi var bunu söyleyebilirim. Sabaha kadar iki partinin kurmayları uyumadı. Henüz İYİ Parti'den taraflara net bir yanıt verilmediği için tam olarak iş bitti, çözüldü diyemiyorum. Ama kulislerde konuşulanları anlatacağım. Bunlar ne kadar gerçekleşir, ne kadar gerçekleşmez 1-2 saat içerisinde öğreneceğiz.

5+1 teklifi

CHP'den İYİ Parti'ye giden bir teklif var. Bu teklif büyük ihtimalle şöyle; 'Tamam. Biz 5'li masa olarak oturalım. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında yürüyelim. Siz ittifak zemini içerisinde ayrı bir aday çıkaran çoklu adayla seçime gidelim. İkinci turda muhalefetin adayına destek verelim.'

Böylece bugüne kadar masada altına imza atılmış ve İYİ Parti'nin de sıklıkla 'Masadan kalksak bile imza attığımız her şeyin arkasındayız' mesajını verdiği o metinlerde gerçeliliğini sağlasın. Şimdi bu olabilir.

Sürprizler...

Çok daha büyük sürprizlerden bahsediliyor. Ne bu sürprizler? Kulislerde konuşulanları aktaracağım. Bunlar bir kaç saat sonra değişir mi, başka bir şeye evrilir mi göreceğiz.

Ama konuşulanlar şunlar; Liderlerin gündemlerinde bir yol haritası vardı malum. Aday kimse o haritayı da birlikte açıklayacak ve kendi ağzından açıklayacak. O haritada olası kazanmaları durumunda hükümetin nasıl oluşacağı da yer alacaktı. Genel Başkan Yardımcılarının başkan yardımcısı şeklinde görev almaları planlanıyordu. İYİ Parti'nin itirazları vardı.

Öğrendiğime göre farklı bir formül öneriliyor başkan yardımcılıkları konusunda. Büyük ihtimalle öyle bir isim teklif edildi ki bu Meral Akşener olmayabilir. Ama Akşener'in de 'Olabilir' diyeceği bir isim başkan yardımcılığına önerilmiş vaziyette diyebilirim. Karşılıklı görüşmeler devam ediyor.

Meral Akşener kurmaylarıyla yapacağı toplantı sonrası bunlara 'Evet' demeye karar verirse farklı bir çerçevede yola devam kararı çıkabilir ve başkan yardımcılıkları konusunda da bir takım sürpriz yeni isimler, bir takım sürpriz başka gelişmeler de olabilir' deniyor şu an Ankara kulislerinde..." (Kısa Dalga)

Gündem