Ankara’da kredi danışmanlığı dolandırıcılığı soruşturması: 20 kişi gözaltında

Ankara’da kredi danışmanlığı dolandırıcılığı soruşturması: 20 kişi gözaltında
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Jet kredi adıyla faaliyet gösteren kredi danışmanlığı dolandırıcıları hakkında soruşturma açıldı. Yakalama kararı çıkartılan 23 şüpheliden 20’si gözaltına alındı.

 Ankara’da Jet kredi ismiyle faaliyet yürüten işyerinde, krediye ihtiyacı olan kişilere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kredi danışmanlığı konusunda izin alınmış izlenimi uyandırarak dolandırıcılık yapıldığı belirlenen şüpheliler hakkında soruşturma açıldı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartılan 2’si banka çalışanı 23 şüpheliden 20’si gözaltına alındı.

Teknik takiple ortaya çıktı

İhbar üzerine başlayan soruşturmada, teknik takip sonucunda danışmanlık bürosunun sahte olduğu, hak etmedikleri halde 13 kişiye bankadan kredi çıkarttıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, örgüt adına suç işleme, örgüt faaliyeti kapsamında banka ve diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak, banka ile ilişkili olduğu izlenimini yaratmak suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından” soruşturma başlatıldı.

Gündem