Ankara’dan üst düzey yetkili: IŞİD olasılığını dışlamıyoruz

Ankara’dan üst düzey yetkili: IŞİD olasılığını dışlamıyoruz
İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili Reuters’a konuşan “Ankara’daki üst düzey bir yetkili’nin, “PKK ile bağlantılı olduğuna inanıldığını ama IŞİD bağlarını dışlamadıklarını açıkladığı” belirtildi.

İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin saldırganın ismi Ahlam Albahsır olarak açıklanırken, Reuters ajansı da abonelerine, “Ankara’daki üst düzey bir yetkilinin ‘PKK ile bağlantılı olduğuna inanıldığını ama IŞİD bağlarını dışlamadıklarını açıkladığı” yönünde haber geçti.

Artı Gerçek’in, Reuters’a dayandırdığı haberinde şu ifadeler yer aldı:

“İstiklal Caddesi'ndeki patlama hakkında Reuters ajansına Ankara'dan açıklama yapan üst düzey bir yetkili, ‘saldırganın PKK ile bağlantılı olduğuna inanıldığını ama IŞİD bağlarını dışlamadıklarını’ söyledi.

‘Saldırganın Türkiye'ye Suriye'den girdiğini düşünüyoruz’ diyen yetkili, ‘Türkiye'nin geçmişte Suriye'deki operasyonları nedeniyle hem Kürt grupları hem IŞİD'i öfkelendirdiği’ yorumu yaptı. İsmi açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, ‘Saldırganın Kürt militanlarla bağlantılı olduğun düşünüldüğünü ama IŞİD'le bağlantılı olma olasılığının dışlanmadığını’ belirtti.”

Gündem