Anket: Ekonomi 2024’de daha da kötü olacak; hiçbir parti çözemez

Anket: Ekonomi 2024’de daha da kötü olacak; hiçbir parti çözemez
Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün düşen yurttaşlar, ekonominin önümüzdeki yıl daha kötü olacağını düşünüyor. SAROS araştırma şirketinin anketine göre, katılımcıların yüzde 33'ü ‘bu sorunların çözümünü siyasi partilerden hangisi sağlayabilir' sorusuna ‘hiçbiri' yanıtını verdi.

SAROS Araştırma, Türkiye Gündemi ve Siyaset araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

30 büyükşehirde 2 bin 260 kişiyle yapılan ankete göre, katılımcıların büyük bölümü 2024'te ekonominin ‘çok kötü' olacağını düşünüyor.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, katılımcıların yüzde 57.5'i mevcut duruma göre ‘daha kötü olur' görüşünü savunurken, yüzde 11.4’ü ise aynı olacağını düşündüğünü söyledi. ‘İyi olur' diyenler yüzde 23.7'de kaldı, yüzde 7.3 ise herhangi bir fikir belirtmedi.

“Size göre bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna verilen yanıtlar yüzde 70'le ekonomi, yüzde 6.2 ile işsizlik, yüzde 5.6 ile adalet, yüzde 3.7 ile savaşlar, yüzde 3.4 ile mülteci, yüzde 2.8 ile eğitim, yüzde 1.7 ile güvenlik, yüzde 1.4 ile hükümet, yüzde 1.2 ile terör, yüzde 1.2 ile düşük emekli maaşları oldu.

Hiçbir partiye güvenmiyor

Katılımcıların yüzde 33'ü ‘bu sorunların çözümünü siyasi partilerden hangisi sağlayabilir' sorusuna ‘hiçbiri' yanıtını vererek çoğunluğu oluştururken AKP'nin çözeceğini düşünenler yüzde 24, CHP'nin çözeceğini söyleyenler ise yüzde 11.2 oldu. (Kısa Dalga)

Ekonomi