Anket: İYİ Parti'de erime başladı

Anket: İYİ Parti'de erime başladı
Görevden almalar, istifalar, karşılıklı polemikler... "İYİ Parti'ye operasyon yapılıyor" tartışmaları partide gerilimi iyice artırdı. Peki seçmen bu tartışmalara nasıl bakıyor tabanda bir erime var mı? Türkiye Raporu'nun yaptığı araştırmaya göre katılımcıların yüzde 23’ü CHP ile işbirliği teklifini reddetmesinden sonra İyi Parti’ye olumsuz bakıyor.

İstanbul ve Ankara düşerken İYİ parti yükselecek mi... Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bu soru üzerinden ‘Türkiye Raporu’nun yaptığı araştırmayı yazdı.

Saymaz'ın yazısına göre, "Bu pazar seçim olsa İyi Parti, kararsızlar dağıtılmadan önce 4.5 oy alıyor. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oran yüzde 6.9’a yükseliyor. Katılımcıların yüzde 23’ü CHP ile işbirliği teklifini reddetmesinden sonra İyi Parti’ye olumsuz baktığını söylüyor" dedi.

Saymaz yazısına şöyle devam etti:

PanoramaTR’den Osman Sert’e göre İyi Parti’nin oyları Zafer’e yaklaşıyor. Hem istifa dalgası, hem de anket verileri gösteriyor ki…İyi Partiler bulundukları şehirlerde AK Parti karşısında hangi aday güçlüyse ona yönelecek. Bu, 2019’da yüzde 7.3 oy almış İyi Parti’nin baraj altına inmesine yol açabilir.

Öyle olursa...…

İyi Parti’de Akşener döneminin kapandığını ve iç iktidar mücadelesinin başladığını görebiliriz. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Buğra Kavuncu ve Kürşad Zorlu’nun öne çıkacağı mücadelede kim birinci olur, şimdiden kestirmek güç. Fakat kaybeden, İyi Parti...… Kazanan MHP olacaktır. (Kısa Dalga)

Gündem