İYİ Parti'den 4 milletvekili ve 5 bin kişi istifa edecek iddiası

İYİ Parti'den 4 milletvekili ve 5 bin kişi istifa edecek iddiası
İlerleyen günlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyen 4 milletvekilinin daha İYİ Parti'den istifa edeceği iddia edildi.

İYİ Parti'de son dönemde başlayan istifa dalgası gündemden düşmüyor. Son olarak Mansur Yavaş’a yakın isimlerden ABB İYİ Parti Meclis Üyesi Atila Çelik de partiden istifa ettiğini açıkladı. Çelik, “Yavaş’ın 2024 seçimlerden de zaferle çıkması için mücadele edeceğim” dedi.

Toplu istifalar gündemde

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre; parti yöneticileri, başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan toplu istifaların gündeme geleceğini iddia ediyor. Partiden 5 bin kişinin üzerinde kopuş yaşanacağına işaret eden yöneticiler, Akşener’in Yavaş’a yakın isimleri “biçeceğini” öne sürüyor.

Şenot Sunal'ın da ismi geçiyor

Ayrıca, partiden dört milletvekilinin de ilerleyen günlerde Yavaş’a yakınlığı nedeniyle istifasını vereceği ifade ediliyor. Söz konusu dört milletvekilinin arasında Manisa milletvekili Şenol Sunat’ın da adı geçiyor.

İstifa rüzgarları

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı Ethem Erol ve İYİ Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz da partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurdu. (Kısa Dalga)

Gündem