Antalya'da BİM mağazalarına saldırı

Antalya'da BİM mağazalarına saldırı
MHP lideri Devlet Bahçeli ile BİM yöneticisi Galip Aykaç arasındaki tartışmanın ardından markete saldırılar başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin zincir marketlerle ilgili "FETÖ’yle irtibatları araştırılsın" çıkışıyla başlayan gerilim, fiziki saldırılara dönüştü.

Antalya'nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka mahallesinde bulunan BİM mağazasına saldırı düzenlendi.

Gece saatlerinde marketin önüne gelen bir grup, mağazanın camlarına "Devlet Baba" yazdı.

Antalya Korkuteli'nde ise BİM mağazasının camları kırıldı.

Ne olmuştu?

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatları araştırılmalıdır. Açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmaz devletin asli vazifesidir" diyerek zincir marketleri hedef almıştı.

BİM'in İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise Bahçeli’ye "FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir" demişti.

Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa ederken, son olarak MHP’den “BİM kapatılmalı” çıkışı geldi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bugün yaptığı açıklamada, "Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir” dedi.

Gündem